Svijet

Ajax Systems otvorio fabriku u Turskoj

Ajax Systems, ukrajinski proizvođač profesionalnih sigurnosnih sistema, otvara svoju prvu fabriku u inostranstvu.

Nova fabrika u Istanbulu na 8300 m² proizvodit će cijelu liniju Ajaxovih uređaja, udvostručujući trenutnu proizvodnju u Ukrajini. Ajax Systems je već počeo formirati lokalni proizvodni tim. U prvoj fazi planirano je zapošljavanje najmanje 400 ljudi. Očekuje se da će fabrika proizvoditi najmanje 150.000 uređaja mjesečno.

 Kompanija je planirala pokretanje novih proizvodnih pogona u inostranstvu mnogo prije početka rata kao logičan nastavak povećanja proizvodnje.

“Otvaranje nove fabrike u Istanbulu strateški je korak usmjeren na diverzifikaciju proizvodnih kapaciteta. Tursku smo odabrali zbog više faktora: dostupnosti stručnih ljudi, infrastrukture, uslova slobodne ekonomske zone, manjih poreza, kvaliteta izvođača radova i blizine našim glavnim tržištima. Nova proizvodnja ojačat će razvoj Ajaxovih proizvoda i ubrzati pristup novim tržištima. Čvrsto vjerujemo da raznolikost talenata i kultura stvara najbolje proizvode i rješenja. I uvijek smo računali na domaće timove. Stoga, sa zadovoljstvom možemo objaviti da otvaramo naše prvo radno mjesto u fabrici u Turskoj – generalnog direktora proizvodnog pogona”, rekao je Aleksandar Konotopski, izvršni direktor Ajax Systemsa.

Ajax Systems je u potpunosti nastavio proizvodnju i razvoj proizvoda u Ukrajini. Kompanija aktivno zapošljava stručnjake u proizvodnji i proširuje tim za istraživanje i razvoj. Postojeći proizvodni pogon ostaje u Ukrajini. Osim toga, kompanija ima logistički centar u Poljskoj i razvija lokalne timove na strateškim tržištima Španije, Italije, Velike Britanije, Njemačke, Francuske, UAE-a, Južne Afrike i drugih zemalja.

 

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *