Svijet Vijesti

ASSA ABLOY kupio američki KEYper Systems

Kompanija ASSA ABLOY je ugovorila kupovinu KEYper Systemsa, američkog dobavljača sistema za upravljanje elektronskim i mehaničkim ključevima, koji ima jako prisustvo u automobilskom tržišnom segmentu.

“Veoma sam zadovoljan što mogu poželiti dobrodošlicu KEYper Systemsu u ASSA ABLOY grupaciju. Akvizicija te firme poboljšava našu globalnu ponudu proizvoda u ovoj oblasti i otvorit će nam prilike za sinergiju u Sjevernoj Americi i na drugim tržištima”, izjavio je Nico Delvaux, predsjednik i direktor kompanije ASSA ABLOY.

“KEYper Systems će nadopuniti naše proizvode u oblasti inteligentnih rješenja za upravljanje ključevima i imovinom koje proizvodi Traka, koja je od 1. januara 2019. dio ASSA ABLOY Global Solutions poslovne jedinice (koja se prethodno zvala “Hospitality”). Akvizicija će također ojačati našu poziciju i bazu instaliranih rješenja u SAD-u te će nam pružiti atraktivne prilike da ubrzamo svoj globalni rast”, kaže Christophe Sut, potpredsjednik i šef Global Technologies poslovne jedinice u ASSA ABLOY Global Solutionsu.

KEYper Systems je osnovan 1993. godine i ima oko 25 zaposlenika. Sjedište firme se nalazi u Harrisburgu u Sjevernoj Karolini.

Očekuje se da će prodaja dostići cijenu od oko 22 miliona dolara, dok bi se akvizicija trebala privesti kraju tokom prvog kvartala ove godine.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *