Svijet

Cyber sigurnosni veteran Fred Streefland pridružio se Hikvisionu

Hikvision Europe imenovao je Freda Streeflanda direktorom za cyber sigurnost za Evropu, Bliski istok i Afriku. Streefland će voditi i pružati podršku programima i inicijativama za kibernetičku sigurnost u EMEA regiji te sarađivati s istraživačima i institucijama za cyber sigurnost, vlastima, lokalnim partnerima i dr. Djelovat će iz evropskog sjedišta u holandskom Hoofddorpu.

S više od 20 godina iskustva u kibernetičkoj sigurnosti, Streefland se pridružuje Hikvisionu iz Palo Alto Networksa, gdje je radio kao šef sigurnosti za Sjevernu i Istočnu Evropu. Savjetovao je rukovodioce multinacionalnih kompanija i vladine zvaničnike o izazovima u vezi s kibernetičkom sigurnošću i pomagao im u provedbi Zero Trust pristupa. Bio je glasnogovornik Palo Alto Networksa i često bio predavač na međunarodnim konferencijama o cyber sigurnosti.

Fred Streefland je radio na obavještajnim i sigurnosnim poslovima u Holandskom ratnom zrakoplovstvu i sjedištu NATO-a u Briselu više od 16 godina, nakon čega prelazi u IBM u Holandiji, gdje četiri godine djeluje kao centralni kontakt za sva pitanja vezana za javnu sigurnost i zaštitu, kao i cyber sigurnosti. Potom se pridružuje kompaniji Accenture kao viši menadžer za sigurnost, a radio je na ICS / SCADA sigurnosnim poslovima na Evropskoj mreži za cyber sigurnost (ENCS) te kao glavni službenik za sigurnost informacija u Exactu i LeaseWebu. Streefland je također gostujući predavač na Cyber sigurnosnoj akademiji, master programu koji organizuju Tehnički univerzitet u Delftu, Univerzitet u Leidenu i Univerzitet primijenjenih nauka u Haagu.

Streefland će preuzeti vodeću ulogu u Hikvisionovim aktivnostima u domenu cyber sigurnosti u EMEA regiji. Bit će odgovoran za strukturu, razvoj i održavanje ključnih unutrašnjih i vanjskih cyber sigurnosnih inicijativa i programa.

“Hikvision je odgovoran proizvođač koji već ima snažan program za cyber sigurnost. Radit ću na tome da još više optimiziram ovaj program kako bih umanjio potencijalne rizike po cyber sigurnost u Evropi i osigurao da naši evropski partneri dobiju potrebnu podršku u njihovom radu”, rekao je Streefland.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *