Videonadzorni sistemi

Elektronska kontrola pristupa za obrazovne ustanove posvećene održivosti

Kao dom renomirane St. Andrews nagrade za životnu sredinu, Univerzitet St. Andrews tretira održivost kao temelj svog etosa. Kada je u pitanju smještaj studenata, menadžeri univerziteta su tražili energetski efikasno rješenje za kontrolu pristupa koje primjenjuje i odražava ove principe.

Veliki izazov sa kojim se univerzitet suočio ticao se primjene više različitih samostalnih tehnologija za kontrolu pristupa koje su instalirane u studentskim domovima tokom prethodnih godina. Kako bi poboljšali kvalitet smještaja, menadžeri univerziteta su tražili prikladnije, integrirano rješenje.

Njihov univerzitet je odabrao Aperio elektronske maske za brave na baterije kompanije ASSA ABLOY Opening Solutions. Oko 1.600 vrata do sada je opremljeno elektronskom kontrolom pristupa bez postavljanja kablova.

Aperio uređaji su u potpunosti integrirani i sada fleksibilno rade u kombinaciji sa postojećim centralnim sistemom univerziteta i studentskim iskaznicama. Univerzitetski menadžeri za sigurnost mogu i dalje mogu uživati u  prednostima efikasnog praćenja i kontrole pristupa sa centralne lokacije u realnom vremenu, uključujući vrata u više zgrada.

Sigurnost i energetska efikasnost

U poređenju sa kablovskim rješenjima za kontrolu pristupa, Aperio uređaji nude značajne prednosti u pogledu energetske efikasnosti. Maske za brave su bežične, tako da se mogu instalirati uz malu potrošnju energije i bez potrebe za ožičenjem i povezivanjem s električnom mrežom. Oni ne troše energiju u stanju mirovanja i rade na standardne baterije, za šta im je tokom rada potrebno minimalno napajanje.

Održavanje uključuje zamjenu baterije otprilike svake dvije godine i to je sasvim dovoljno. Tokom čitavog životnog ciklusa, Aperio kombinira energetsku efikasnost sa ekonomičnošću. Ušteda energije tokom rada je za oko 70% veća nego kod sličnog žičanog rješenja za zaključavanje*. Na taj način, Aperio doprinosi ciljevima održivosti univerziteta.

Online integracija Aperio brava sa centralnim sistemom upravljanja Univerziteta St. Andrews poboljšala je pristup svim korisnicima zgrade. „Aperio se povezuje sa našim centralnim sistemom kontrole pristupa koji nam osigurava jedinstveno upravljanje i kontrolu“, kaže Pauline Brown, pomoćnica direktora za informacije na Univerzitetu St. Andrews. „Dobijamo 24/7 praćenje i izvještavanje kad god je to potrebno.”

Studentske iskaznice se kombiniraju sa akreditivima za ulazak u sobu, što donosi uštede na planu izdavanja kartica. Osoblju i timovima za održavanje mogu se izdavati i mijenjati prava pristupa uz tek par klikova u sistemu. Cijelo iskustvo je pojednostavljeno.

Prednosti tehnologije Aperio

Aperio cilindri, maske, kvake i brave na baterije mogu se ugraditi kao novi sistem kontrole pristupa ili iskoristiti za proširenje postojeće instalacije bežičnim povezivanjem novih vrata sa istim sistemom. Nema potrebe da osoblje mijenja svoje akreditive, niti da korisnici sa sobom nose više od jedne kartice ili privjeska.

Aperio je dizajniran za besprijekoran rad u gotovo svakom građevinskom sistemu, u rasponu od preko 100 i više različitih proizvođača. Jedna kontrolna tabla je dovoljna za upravljanje svim sistemima.

Instalacija je brza, jer nema postavljanja kablova oko vrata, invazivnih građevinskih radova ili zamjene okvira vrata. Aperio uređaji odgovaraju gotovo svim tipovima prolaza ili nivoa sigurnosti, drvenih, staklenih, aluminijskih, protivpožarnih i izlaznih vrata, vrata soba za sastanke, laboratorija i ureda.

Saznajte više o Aperio bežičnoj kontroli pristupa https://campaigns.assaabloyopeningsolutions.eu/aperio

 

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *