Svijet

HID-ovo ID rješenje za bankarstvo ide uživo

HID Globalovo rješenje za provjeru autentičnosti integrisano je s Infinityjem i T24 Transactom, bankarskim softverskim rješenjima kompanije Temenos.
Zajednička ponuda, dostupna u hardverskoj ili cloud varijanti, pruža brz i pojednostavljen put do sigurnog digitalnog bankarstva, smanjujući vrijeme i troškove provjere autentičnosti, detekcije rizika i potpisivanja transakcija na Temenos platformi. Kao dio integracije, HID Globalovo rješenje za provjeru autentičnosti sada može ponuditi samouslužne funkcije za više od 3.000 Temenosobih korisnika putem Temenos Marketplacea.
Rješenje kombinuje platformu za provjeru identiteta Activ ID s HID Risk Managementom kako bi Temenosovim korisnicima ponudilo tehnologiju profiliranja rizika uživo. Tu je i HID Approve, multifaktorsko rješenje za provjeru autentičnosti nove generacije za korisnike online i mobilnog bankarstva, koje spaja sigurnost kriptografije temeljene na javnim ključevima i tehnologiju mobilnih vanpojasnih transakcijskih potpisa, uz pogodnost mobilnih push notifikacija.
“HID više od deset godina sarađuje s Temenosom na pružanju rješenja za gotovo 100 banaka širom svijeta”, rekao je Brad Jarvis, potpredsjednik i generalni direktor rješenja za upravljanje identitetom i pristupom u HID Globalu. “Ova posljednja saradnja bankama pojednostavljuje uslugu napredne provjere autentičnosti s Temenos Infinityjem i Temenos T24 Transactom. Integracija čini korištenje alata za provjeru autentičnosti lakšim nego ikad, eliminirajući potrebu za ikakvim prilagođavanjem.”
“Kako sve više klijenata koristi usluge banaka putem digitalnih kanala, broj prevara se povećava, a posljedice za banke i potrošače mogu biti ogromne“, rekao je Adam Gable, direktor razvoja proizvoda u Temenosu. “Banke moraju zaštititi i zadržati klijente te povećati međusobno povjerenje. Koristeći spoj inovativnih tehnologija i tehnika, HID-ovo rješenje za provjeru autentičnosti znači da kupci imaju koristi od veće sigurnosti na izvoru finansijskih transakcija – samom uređaju.”

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *