Regija

Nastavak uspješne saradnje KING ICT-a u Den Haagu

Nakon uspješno implementiranog rješenja za NATO-ovu Agenciju za komunikacije i informacije u Holandiji, KING ICT ponovo je dobio povjerenje i priliku da pokaže profesionalnost i kompetencije svojih zaposlenika.

U okviru nastavka poslovne saradnje s NATO-om, KING će implementirati rješenja visokopropusne mrežne i komunikacijske infrastrukture na lokaciji NCIA u Den Haagu. Proces će trajati od septembra do decembra 2019. godine, a vrijednost projekta iznosi nešto više od 862.000 eura.

„U KING-u smo ponosni što smo tvrtka koja profesionalnošću i ekspertizom zaposlenika ulijeva povjerenje svojim klijentima. Naši zaposlenici su naš stvarni i visokovrijedni kapital. Od 2014. godine posjedujemo certifikat poslovne sigurnosti. To nam omogućuje rad s klasificiranim podacima i sklapanje ugovora različitih stupnjeva tajnosti s državnim tijelima Hrvatske, institucijama i tijelima Europske unija i NATO-a“, rekao je Sendi Radić, član Uprave KING ICT-a.

Radić poručuje da je saradnja s NATO-om dokaz da hrvatske firme mogu ravnopravno konkurisati na međunarodnim javnim tenderima te da je ovo motivacija za stvaranje još boljih modela udruživanja, klasteriranja i prezentiranja na svjetskoj sceni.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *