Svijet

Prvi Dahuin projekat s LED ekranima u Azerbejdžanu

Univerzitet ADA u Azerbejdžanu je 2017. godine počeo izgradnju nove zgrade za održavanje nastave. Multimedijalna učionica opremljena je Dahuinom tehnologijom. Četrdeset kvadratnih metara LED ekrana studentima omogućava naprednu i modernu nastavnu opremu.

Univerzitet ADA je državna visokoškolska ustanova na kojoj se izvodi dodiplomska i postdiplomska nastava te istraživački projekti.

U multimedijalnoj učionici postavljena su 42 kvadratna metra Dahuinih PHSA1.6-MH unutrašnjih LED ekrana. Rješenje sadrži jedan upravljački čip sa samo jednim integrisanim sklopom. Ekrani koriste VFE tehnologiju širokog spektra za postizanje veće brzine osvježavanja, dok široka paleta boja pruža njihovu izvrsnu ujednačenost. Također ih odlikuje visok kontrast, niska stopa zatajenja i niska redukcija svjetla. Osvijetljenost LED ekrana može se podesiti unutar 50-800 nita bez gubitka nivoa sive boje, što je primjenljivo u različitim okruženjima. Centralno napajanje korisno je i za manju potrošnju energije.

Osim dostave uređaja, Dahuin tim bio je odgovoran i za instalaciju te obuku osoblja distributera i ADA univerziteta. Kupac je bio veoma zadovoljan uspješnom realizacijom projekta. Studenti sada mogu uživati u ugodnom iskustvu gledanja živopisnih videozapisa i slika na LED ekranima.

“Dahua Technology ima profesionalan tehnički tim koji nam je pružio visokokvalitetnu uslugu. Zadovoljni smo njihovim proizvodima. Profesionalna obuka nam je veoma korisna u radu i održavanju. Vjerujemo da ćemo i ubuduće sarađivati s Dahuom“, rekao je Alekberov Mukhdar, inžinjer elektrotehnike s Univerziteta ADA.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *