Svijet Vijesti

Qognify dovršio akviziciju OnSSI grupacije

Qognify je i definitivno dogovorio kupovinu On-Net Surveillance Systemsa (OnSSI) i OnSSI-jeve kompanije – Seeteca.

Okupljanjem ovih nagrađivanih tehnoloških portfolija pod jednim krovom – uključujući Qognify Visionhub, OnSSI Ocularis i Seetec Cayugu – Qognify je postao jedna od najvećih svjetskih kompanija posvećenih rješenjima u oblasti softvera za upravljanje videom, videoanalitike, PSIM-a i upravljanja kritičnim incidentima. Qognify ima finansijsku podršku globalne investicijske firme Battery Ventures.

Smješten u Pearl Riveru u New Yorku, OnSSI je osnovan 2002. godine s ciljem razvijanja sveobuhvatnog i inteligentnog softvera za upravljanje IP videom (VMS). Danas je ova kompanija prisutna u više od 100 zemalja, u kojima se organizacije i institucije u oblasti edukacije, državne uprave, zdravstva, proizvodnje, maloprodaje, javne zaštite, transporta i komunalija oslanjaju na njena Ocularis i Cayuga VMS rješenja. S obzirom na Qognifyjev dokazani pedigre u razvoju uspješnih projekata za finansijske kompanije, infrastrukturu javnog prijevoza, velike međunarodne aerodrome i luke, kao i projekata pametnih i sigurnih gradova širom svijeta, ova akvizicija znači da je kompanija uspostavila dominantnu globalnu poziciju na tržištu velikih i srednje velikih kompanija.

Seetec GmbH je pionir IP videotehnologija i danas je vodeći pružalac VMS softverskih rješenja u Evropi. Ova njemačka kompanija postala je dio OnSSI-ja 2015. godine i ima 100 zaposlenika koji rade u uredima širom kontinentalne Evrope, Dubaija, Skandinavije i Velike Britanije.

Direktor i predsjednik Qognifyja Steve Shine povodom ovoga izjavio je sljedeće: “OnSSI-jeva i Seetecova rješenja prati zasluženo izvrsna reputacija u sigurnosnom sektoru. Ovo je savršeno vrijeme da se kombinuju naše kolektivno ljudstvo i tehnologija iz oblasti sigurnosti kako bi se povećao broj ciljnih tržišta na kojima možemo poslovati. Partnerstvo također uveliko povećava broj kupaca i partnera za ovaj kombinovani biznis. Ovo je za sve nas veoma uzbudljiv dogovor.”

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *