Svijet

Zaštita perimetra vrijedit će 96,5 milijardi dolara do 2026.

Vrijednost tržišta zaštite perimetra će porasti sa 61,3 milijarde dolara u 2020. na 96,5 milijardi do 2026. godine, uz složenu godišnju stopu rasta od 7,9% tokom predviđenog perioda. Ovo su projekcije nedavnog istraživanja kompanije Marketsandmarkets, u kojem je navedeno da faktori rasta leže u povećanju broja upada u perimetre, slučajeva krađe, provala, prekograničnog terorizma, ilegalnih imigracija i dr.

Na osnovu ovih informacija moguće je uraditi kategorizaciju segmenata ovog sektora i podijeliti ih na sisteme za detekciju upada u perimetar i otkrivanje, sisteme videonadzora, kontrolu pristupa, protivprovale, obavještavanja i dr. Sektor uključuje primjenu širokog spektra sistema za poboljšanje sigurnosnih mjera. Ovi sistemi otkrivaju i sprečavaju kriminal na javnim mjestima, poput aerodroma, tržnih centara i banaka.

U poslovnom segmentu analizirane su različite oblasti, poput IT-a i telekomunikacija, skladišta, maloprodaje, medija i zabave, smještaja, ugostiteljstva i zdravstva. Očekuje se da će komercijalna vertikala biti najveća na tržištu zaštite perimetra. Rastuća potražnja za perimetarskim sigurnosnim sistemima u maloprodajnom i bankarskom sektoru također pokreće rast ovog tržišta. Nadalje, primjena inteligentnih rješenja za zaštitu perimetra jača sigurnost u poslovnim zgradama i sektoru zdravstva.

Na tržište zaštite perimetra u Sjevernoj Americi, koje pokriva SAD i Kanadu, otpada veliki dio regionalnog budžeta za odbranu i pratećih rashoda. Sve izraženije potrebe za zaštitom od napada glavni su faktori rasta ovog tržišta. U SAD-u je država preduzela inicijative za uvođenje naprednih sistema nadzora u državne zgrade i zone visoke sigurnosti. Sjeverna Amerika se smatra pionirom u usvajanju perimetarskih sigurnosnih sistema za javnu sigurnost. Također, primjetan je stalni napredak u usvajanju novih tehnologija, odnosno prelasku na IP videonadzor.

Ovo istraživanje opisuje tržišni potencijal, dinamiku tržišta i glavne proizvođače koji posluju na tržištu sistema za zaštitu perimetra. Ključni i inovativni proizvođači navedeni u izvještaju uključuju kompanije Honeywell, Dahua, Axis, Hikvision, Bosch, Thales, Johnson Controls, Panasonic, UTC, Gallagher, Avigilon, Senstar, Ingersoll Rand, Infinova, Southwest Microwave APS, Cias, Sightlogix i Nortek.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *