Svijet

HID širi ponudu za zdravstvo

HID je akvizirao Guard RFID, dobavljača hardverskih i softverskih RTLS rješenja (lokacijske usluge u realnom vremenu) za zdravstveni sektor.

“Dovođenje Guard RFID-a i njegove inovativne RTLS tehnologije u HID-ovu porodicu omogućava nam da povećamo prisustvo u zdravstvu kako bismo bolje zaštitili pacijente i osoblje. Kako incidenti u zdravstvenim ustanovama i dalje rastu, ova rješenja će pomoći pružaocima usluga da rade ono što najbolje umiju – pomognu pacijentima da se brže oporave”, rekao je Björn Lidefelt, izvršni potpredsjednik HID-a.

Guard RFID paket aktivnih RFID tagova, čitača i softvera može se koristiti u četiri slučaja:

  • Sigurnost beba: Totguard sistem sigurnosti za bebe sprečava otmicu dojenčadi i nepoklapanje majke i bebe pomoću nosivih tagova. Sistem radi u kombinaciji s kontrolom pristupa u bolnici i mrežnim videosistemima.
  • Sprečavanje nasilja nad osobljem: 44% medicinskih sestara doživljava fizičko nasilje na radnom mjestu, prema Američkom udruženju medicinskih sestara. Male, lagane aktivne RFID oznake s pozivnom tipkom mogu se nositi na narukvici ili vezici kako bi se zaštitili zdravstveni radnici u slučaju nasilja.
  • Pronalaženje opreme: RFID tagovi omogućavaju osoblju da u realnom vremenu brzo pronađe potrebna medicinska sredstva i opremu. Ovo unapređuje korištenje imovine, štedi troškove rada i smanjuje krađu.
  • Nadzor nad pacijentima: Tagovi koje nose rizični pacijenti, poput starijih ili psihički bolesnih osoba, alarmiraju osoblje ukoliko krenu izaći iz bolnice ili staračkog doma. Vrata se u slučaju oglašavanja alarma mogu konfigurisati da se zaključavaju, nudeći dodatni nivo zaštite pacijentima i njihovim njegovateljima.

Osnovan 2007. godine sa sjedištem u Vancouveru, Kanada, Guard RFID je sada dio HID-ovog poslovnog segmenta vezanog za identifikacijske tehnologije, koji vodi Marc Bielmann. Guard RFID portfolio će biti uvršen u ponudu HID-ove poslovne jedinice Internet stvari.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *