Svijet

Hikvision predstavio prvu industrijsku analognu kameru sa F1.0 otvorom blende

Najveći svjetski proizvođač videonadzorne opreme još jednom je pomjerio granice. Ovaj renomirani proizvođač predstavio je prve kamere u industriji sa 2 MP analognim senzorima i otvorom blende F1.0, a primijenjenim u ColorVu turret (DS-2CE70DF0T-MF) i bullet (DS-2CE10DF0T-F) kamerama. Ove kamere pružaju visokokvalitetnu sliku u boji s HD rezolucijom putem analognog kabla te tehnologiju 3D digitalnog smanjenja šuma (DNR) uz izuzetno dug doseg bijele svjetlosti.

“Naše nove ColorVu 2 MP analogne HD kamere donose tehnologiju koja dosad nije viđena na tržištu, osiguravajući da sigurnosni stručnjaci mogu dobiti najvišu razinu performansi slike bez ugrožavanja svojih budžeta za sigurnost. S mogućnošću snimanja detaljnih i bojama bogatih slika, čak i u najizazovnijim uvjetima osvjetljenja 24/7 uz ColorVu, ove kamere postavljaju jedan sasvim novi standard s izuzetnom vrijednošću”, rekao je John Xiao, potpredsjednik marketinga u Hikvisionu USA.

Nove ColorVu kamere mogu se pohvaliti impresivnim otvorom blende od F1.0, koji omogućava snimanje punih boja čak i u uslovima slabog osvjetljenja. Ugrađena 3D DNR tehnologija dodatno osigurava da su slike čiste i oštre, smanjujući smetnje. S bijelim svjetlosnim dosegom do 65 stopa, ove kamere su namijenjene za pružanje svijetlih i živopisnih slika noću, osiguravajući da ništa ne ostane nezamijećeno u mraku. Obje ColorVu 2 MP kamere imaju jedan priključak za četiri različita signala (TVI, AHD, CVI i CVBS) i imaju otpornost na vodu i prašinu, što ih čini izdržljivim u različitim okruženjima.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *