Svijet

Londonska policija koristit će Motoroline nosive kamere

Policija Grada Londona planira uvesti Motoroline VB400 nosive kamere za svoje operativce na terenu, saopćeno je iz ove institucije.

“Naša policija namjerava London učiniti sigurnom i atraktivnom destinacijom, a uvođenje nosivih kamera pomoći će službenicima da nastave služiti i štititi one koji žive i rade u gradu i posjećuju ga”, rekao je inspektor Neal Donohoe iz Policije Grada Londona.

Nova videotehnologija tako će snimati sve incidente kako bi se osigurala objektivna transparentnost i odgovornost, a istovremeno će pomoći policijskim službenicima da ostanu sigurni.

Inače, policija u Londonu poznata je po svom modernom pristupu policijskom radu i osloncu na napredne tehnologije. Nove VB400 nosive kamere bit će integrisane s postojećim sigurnosnim sistemom policije. Integracija s mobilnom digitalnom platformom Pronto omogućit će povezivanje videozapisa sa drugim informacijama o incidentima. Za snimanje će biti dovoljno pritisnuti dugme za hitne slučajeve na MXP600 Tetra prenosivom radiju službenika, a povezanost s drugim senzorima može automatski pokrenuti snimanje kada se dogode incidentni događaji. Službenici će nakon smjene kameru jednostavno odložiti na njeno postolje, odakle se podaci automatski prenose do softvera za upravljanje dokazima, koji ih pohranjuje, organizira i arhivira.

“Ponosni smo što podržavamo londonsku policiju s ekosistemom tehnologija za javnu sigurnost koje pomažu službenicima da dobiju kompletnu sliku o svemu šta se događa oko njih. Na kraju krajeva, jasne i pravovremene informacije pomažu im da rade efikasnije i donose bolje odluke, što dovodi do boljih rezultata u pogledu sigurnosti za sve”, rekao je Fergus Mayne, direktor Motorole za Ujedinjeno Kraljevstvo i Irsku.

Inače, Motorola Solutions je prije ovoga isporučila nosive kamere nizu institucija i javnih kompanija, uključujući francusku žandarmeriju i nacionalnu policiju, londonsku hitnu pomoć, policiju Malte, britanske nacionalne autoputeve i željezničke operatere i švedsku željeznicu.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *