Svijet

IDIS dobija upravljački udio u KT Powertelu

Najveći južnokorejski proizvođač videonadzorne tehnologije IDIS stekao je upravljački (44,84%) udio u KT Powertelu, podružnici telekomunikacijskog giganta KT Corp, koja se bavi radiokomunikacijama.

Potez će ojačati IDIS-ovu ponudu u sigurnosnom sektoru, pri čemu će korisnici imati koristi od naprednih push-to-talk rješenja (PoC) za mobilnu komunikaciju i nove generacije sigurnosnih sistema, koji obuhvataju niz IoT uređaja.

KT Powertel je predvodnik u razvoju LTE širokopojasnih bežičnih radiotehnologija na južnokorejskom tržištu, jednom od najjačih na svijetu. Ova akvizicija će IDIS-u omogućiti da iskoristi stručne kapacitete u Jugoistočnoj Aziji i proširi svoje opcije na globalnom nivou. Ona će ojačati poziciju kompanije kao ponuđača cjelovitih videonadzornih rješenja koja su jednostavna za instalaciju i upotrebu te nude istinsku fleksibilnost i niske ukupne troškove vlasništva.

“Na korejskom visokokonkurentnom i naprednom domaćem tržištu KT Powertel je lider mobilne komunikacije više od 35 godina, ima više pretplatnika na nacionalnom nivou od bilo kojeg drugog dobavljača i konstantno snažnu prodaju i dobit”, kaže direktor IDIS-a YD Kim.

KT Powertel razvio je Power Talk, jednu od prvih LTE radiousluga na svijetu bez slijepih tačaka, a tu su i različita PoC komunikacijska rješenja. PoC radiostanice podržavaju napredne funkcije, uključujući instantno grupno pozivanje, razmjenu poruka, GPS praćenje lokacije i obavještavanja o hitnim situacijama. U kombinaciji s LTE mobilnim mrežama, ovo omogućava propusnost neophodnu za napredne video i podatkovne aplikacije.

Akvizicija će dodatno pojačati IDIS-ove mogućnosti istraživanja i razvoja u ključnim oblastima rasta, uključujući internet stvari (IoT).

Nedavno istraživanje pokazalo je da je broj preduzeća koja koriste IoT tehnologije porastao sa 13% u 2014. na današnjih 25%, uz brzi rast širenja. Rast će potaknuti uvođenje novih i naprednijih senzora, veće računarske snage i pouzdanije mobilne veze. Kako senzorska tehnologija postaje snažnija i pristupačnija, bit će lakše širiti i prilagođavati sigurnosne sisteme pomoću bogatog seta alata s dodatnim uređajima koji rade na daljinu.

“U budućnosti će videonadzorna rješenja morati biti pogodnija za korisnike koji ih žele koristiti u pokretu. Ona će morati biti i fleksibilnija za instaliranje i proširivanje pomoću IoT-a i bežične tehnologije. U svim ovim specijaliziranim oblastima IDIS-ova akvizicija KT Powertela omogućit će nam da obogatimo svoje stručne kapacitete dok razvijamo vodeća rješenja za jačanje sigurnosti za što više vidova primjene”, dodaje Kim.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *