Kontrola pristupa

Jednostavno digitalno rješenje bez ključa za medicinske ustanove

Čak i u najprometnijim stomatološkim ili ljekarskim ordinacijama postoji jednostavan način da se zaštite privatnost pacijenata, medicinska oprema i lični predmeti. To je kvaka Code Handle. Ova jednostavna i sigurna kvaka sa ugrađenom digitalnom PIN tastaturom jednostavna je za ugradnju i korištenje, bez potrebe za angažmanom stručnjaka ili korištenjem softvera. Ona je savršeno sigurnosno rješenje za čekaonice, prostorije za medicinske potrepštine, apoteke, konsultacijske sobe i prostorije za osoblje.

Code Handle kvaka iz ASSA ABLOY-a predstavlja elegantan način da se filtrira pristup privatnim prostorijama u javnim objektima. U medicinskoj ili stomatološkoj ustanovi ne mogu svi zaposleni imati pristup svakoj prostoriji. Privatne konsultacije moraju se odvijati u ambijentu privatnosti i Code Handle kvaka će se pobrinuti da tako i ostane.

Ordinacije širom Evrope već koriste Code Handle za vrata ostava za lijekove ili kontejnera sa opasnim otpadom. Sa Code Handle-om sve se odvija bez ključeva. Više nije potrebno pratiti fizičke ključeve ili mijenjati brave kada se ključ izgubi.

Sve medicinske ustanove imaju opremu koja može privući kradljivce. Dokumentacija pacijenata treba ostati povjerljiva. Sa Code Handle kvakom, potrebna zaštita dobija dodatni sloj sigurnosti, bez troškova ugradnje sistema kontrole pristupa.

Elegantna zaštita za vrata koja se lako postavlja i koristi

Code Handle kvaka za zaključavanje iz ASSA ABLOY-a dolazi u paketu sa digitalnom PIN tastaturom. Njen zaštićeni četvorocifreni ili šestocifreni PIN kod pobrinut će se da samo ovlaštene osobe dobiju pristup određenim prostorijama. Nema potrebe za korištenjem ili praćenjem ključeva. Korisnici objekta čak ne moraju ni da se sjete da zaključaju vrata za sobom. Code Handle se zaključava automatski kada se vrata zatvore i omogućava izlaz s unutrašnje strane bez unosa koda.

Za instalaciju je dovoljno da jednostavno zamijenite postojeću kvaku Code Handle modelom. Kvaka se postavlja direktno na vrata i bravu i zamjenjuje postojeću ručku. Za pričvršćivanje su vam potrebna samo dva šarafa – sve je dovoljno jednostavno za laike ili za običnog bravara jer nema postavljanja žica i instalacije softvera.

Code Handle se već koristi u ordinacijama, skladištima, radnim prostorima i drugim lokacijama na kojim se privatna vrata otvaraju prema javnom prostoru. Za napajanje digitalnog sistema zaključavanja, standardne baterije se ubacuju direktno u kvaku. Sve je jednostavno jer nema ni ključeva ni softvera.

Code Handle štiti privatnost pacijenata u Belgiji

Kada je jedna klinika u Belgiji poželjela da proširi svoj objekat, zatrebalo im je savremeno  i pristupačno sigurnosno rješenje za vrata kako bi zaštitili ordinaciju i tim od pet uposlenika. Pored sigurnosti i praktičnosti, glavni problem klinike Dermatologie Nijlen bila je i privatnost pacijenata.

„Najčešće radimo pregled pacijenata od glave do pete. Oni moraju skinuti svu odjeću“, objašnjava dr. Nele Cattaert, dermatolog i suosnivač klinike. „Znamo da pacijenti gledaju u vrata i pitaju se da li bi neko mogao uletjeti u ordinaciju.”

Ordinacijske prostorije sada su opremljene Code Handle kvakom. Ovo digitalno rješenje kompanije ASSA ABLOY otklonilo je brige pacijenata: „Glavna prednost za nas je to što se pacijenti mogu osjećati sigurno“, dodaje dr. Cattaert. „Pacijenti više nemaju dojam da bi neko mogao ući u svakom trenutku. Nismo znali da jedno rješenje može biti tako malo i kompaktno“.

U Baskiji u Španiji, Code Handle štiti vrijednu opremu

Fizioterapijska klinika Fylab tražila je jednostavnu elektronsku zaštitu za vrata svojih konsultacijskih soba sa skupom specijalnom opremom za različite terapije. Zahtjevi su bili jednostavni: traženo je jednostavno, sigurno i bežično rješenje za pristup bez ključeva koje je dizajnirano za rad u objektu s velikim dnevnim protokom osoba u rasponu od stručnjaka do posjetitelja.

Fylabu je bio potreban uređaj za zaključavanje koji se može lako nadograditi i ponuditi savremeni dizajn primjeren modernom radnom okruženju klinike. Code Handle je dodao elegantnu elektronsku zaštitu s PIN-om na vrata tri konsultacijske sobe, bez potrebe za postavljanjem žica ili kablova.

„Nisam ni umjetnik ni majstor, ali sam uspio postaviti kvake za deset minuta“, kaže osnivač Fylaba Borja Saldias Retegui. „Code Handle nudi najjednostavnije rješenje za kontrolu pristupa u malom objektu“.

Preuzmite besplatan vodič sa https://www.assaabloy.com/emeia-blueprint/market-product-assets/code-handle/assets/documents/brochures/code-handle-healhcare.pdf i saznajte kako zdravstvene ustanove mogu lako iskoristiti prednosti Code Handle kvake s PIN-om kompanije ASSA ABLOY.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *