Interfoni Javni razglas i glasovna evakuacija Kontrola pristupa Videonadzorni sistemi

HikCentral Professional: Sigurnosne i poslovne aplikacije na jednoj platformi

HCP integriše više poslovnih i sigurnosnih sistema za devet ključnih aplikacija. To ga čini vrijednim resursom za širok spektar standardnih sigurnosnih i poslovnih scenarija u zgradama, tvornicama, prodavnicama, stanovima i slično
Pripremio: Odjel marketinga za Evropu, Hikvision
E-mail: marketing.eu@hikvision.com

Hikvision je predstavio novi i ažurirani softver HikCentral Professional, koji objedinjuje videofeedove iz više sistema unutar jedinstvene platforme. HCP se može konfigurisati za povezivanje videonadzornih uređaja, protivprovalnih i sistema za kontrolu pristupa. To uključuje nezavisne sisteme kao što je OpenAPI za lako i centralizirano upravljanje raznim sigurnosnim i poslovnim aplikacijama. “Ovo je značajan pomak u našoj ponudi softvera za upravljanje sigurnošću. HikCentral Professional pomoći će našim korisnicima da bez problema upravljaju raznim aktivnostima na jednoj platformi. Zadovoljni smo kada vidimo vrijednosti koje nam donosi”, kaže Frank Zhang, predsjednik Međunarodnog centra za proizvode i rješenja.

Devet ključnih aplikacija
HikCentral Professional integriše više poslovnih i sigurnosnih sistema za devet ključnih aplikacija. To ga čini vrijednim resursom za širok spektar standardnih sigurnosnih i poslovnih scenarija u zgradama, tvornicama, prodavnicama, stanovima i slično. Kamere i alarmi integrisani su u platformu za podršku neometanog i živog praćenja videa i slanje pravovremenih obavijesti o alarmima. Nadalje, kontrola pristupa se može uključiti za dodjeljivanje različitih odobrenja za pristup pomoću više metoda, uključujući prepoznavanje lica, ID kartice, otiske prstiju, QR kodove i dr. HCP također omogućava osoblju kao što su menadžeri za ljudske resurse da donesu fleksibilna pravila o prisustvu, uključujući rasporede za rad u smjenama. Paralelno se nude i cjelovite funkcije izvještavanja. Osim toga, menadžeri objekata mogu upotrijebiti i aplikacije za upravljanje vozilima i posjetiocima kako bi pojednostavili upravljanje ulazima i parkiranjem.

Korisnici se mogu osloniti na HCP i u segmentu inteligentne analize i izvještavanja jer sistem prikuplja podatke i pretvara ih u lako razumljive izvještaje. To uključuje status protoka ljudi, brojnost i dr. HCP-ova aplikacija za održavanje sistema nudi vizualizaciju upozorenja o alarmu i uređajima, kao i kompletnu topologiju mreže i uređaja za brzo i ciljano djelovanje u nepredviđenim situacijama. Na kraju, korisnicima omogućava da koriste sisteme digitalnog oglašavanja za prikazivanje reklama i najava. Softver dolazi s osam unaprijed instaliranih predložaka za optimalno prikazivanje korisničkih sadržaja. To, naprimjer, mogu biti brojevi ljudi u grupama i vrijednosti njihove tjelesne temperature u okruženju supermarketa.

Napredna sigurnost i operativna efikasnost
Uz HCP, korisnici mogu fleksibilno objediniti aplikacije i izgraditi sistem po mjeri koji odgovara njihovim sigurnosnim i poslovnim potrebama. Objedinjeni pristup ne samo da nudi bolji pregled situacije u sigurnosnom okruženju nego i smanjuje potrebne stvarne i svakodnevne resurse za upravljanje koji su prethodno bili neophodni za različite sisteme. Naprimjer, korisnici mogu integrisati upravljanje posjetiocima sa sistemom upravljanja vozilima kako bi poboljšali dnevnu operativnu efikasnost u svojim objektima. Menadžeri objekata mogu registrovati informacije o posjetiocima u HCP, a nakon povezivanja s ANPR sistemom za prepoznavanje registarskih tablica, mogu im ponuditi i automatski pristup parkingu. Isto tako, sistem im može unaprijed odobriti pristup određenim zonama unutar zgrade.

Personalizirano korisničko iskustvo
HikCentral Professional može se prilagoditi tako da ponudi određene informacije dodijeljenim korisnicima. Sistem dolazi s tri unaprijed konfigurisane uloge: “instalacija i upravljanje sistemom”, “kontrola i upravljanje sigurnošću” i “upravljanje prisutnošću”. Na taj način osoblje za ljudske resurse može prilagoditi svoj videofeed kako bi on, naprimjer, pokazivao status prisustva zaposlenika, dok osoblje može nadgledati i sigurnost objekata. Postoji i posebna uloga koja se može prilagoditi specifičnim potrebama. HCP nudi i poboljšan korisnički interfejs. Korisnici mogu prilagoditi kontrolnu ploču u skladu sa svojim željama u pogledu prikaza, uz jednostavno povlačenje ključnih videozapisa i prikaza uređaja na ploču i prilagođavanje njihovog položaja i izgleda.

Dinamičan i intuitivan korisnički interfejs
HCP uključuje i više vizualiziranih nadzornih ploča koje prikazuju ključne sigurnosne i poslovne uvide generisane iz različitih aplikacija. Tako se olakšavaju procesi donošenja odluka s više preciznosti i efikasnosti. Osim toga, korisnici primjenjuju 3D e-mape, koje detaljno prikazuju status nadzora uređaja na različitim lokacijama i upravljaju trenutnim upozorenjima na interaktivan način, tj. klikom na i pregledom pratećeg videa uživo i drugih integrisanih sistemskih informacija.

Jednostavna instalacija i održavanje
HikCentral Professional je lako instalirati i brzo podesiti za veći broj projekata s jedinstvenim aplikacijama. Korisnici koji zadovoljavaju minimalne sistemske zahtjeve, tj. posjeduju Intel i3-CPU i 8 GB RAM-a, mogu jednim klikom pokrenuti jednostavnu instalaciju HCP-a. Čarobnjaci za operativno upravljanje su jasno vidljivi kako bi podržali korisnike u konfigurisanju ključnih aplikacija. Osim toga, vizualizirane nadzorne ploče za praćenje statusa sistema omogućavaju fokusiranije i efikasnije održavanje IT-a.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *