Kontrola pristupa

Ključna uloga CLIQ kontrole pristupa u proizvodnji hrane

Sigurnost hrane, zdravlje zaposlenih i zaštita proizvodnog procesa moraju biti usklađeni kako bi se osigurao efikasan rad velikog proizvođača hrane. U južnoafričkom LFC Millingu CLIQ elektronska kontrola pristupa pomaže da se to ostvari.

LFC Milling proizvodi hranu od kukuruza za niz istaknutih brendova na južnoafričkom tržištu. Nakon što im se isporuči, kukuruz prolazi kroz nekoliko faza čišćenja, a zatim se melje. Velika LFC-ova fabrika sadrži vrhunsku proizvodnu opremu koja se koristi u tom procesu.

Kompanija je tražila rješenje za kontrolu pristupa koje bi joj omogućilo da upravlja pristupom kako cijeloj lokaciji tako i određenim mašinama i opremi. Sistem je trebao moći prijaviti sve ulaske u određene zone, kao što su skladišta, dajući sigurnosnom osoblju mogućnost da generiše evidenciju ulazaka po potrebi. Ovo dodatno doprinosi zdravlju i sigurnosti osoblja jer ograničava pristup svim potencijalno opasnim područjima ili specijalnoj opremi. Softver za upravljanje pristupom bio je još jedna velika briga tokom procesa puštanja u rad. Bio je potreban sistem sa softverom koji je jednostavan za korištenje te omogućava brzo dodavanje novih zaposlenika i brzu promjenu pristupnih prava.

Prednosti CLIQ-a u proizvodnji

LFC Milling je izabrao CLIQ kontrolu pristupa kompanije ASSA ABLOY. “Moramo osigurati da su naši zaposlenici i proizvodni procesi zaštićeni u svakom trenutku – a CLIQ to omogućava”, objašnjava Cobus van der Linde, generalni direktor u LFC Millingu.

Zahvaljujući CLIQ programabilnim ključevima i cilindrima za zaključavanje na baterije, sada samo ovlašteno osoblje ulazi u određena područja, od prostorija s alatom do skladišta, ili može upravljati specifičnom opremom u postrojenju.

Za upravljanje pravima pristupa LFC je uveo CLIQ Web Manager (CWM) softver uz CLIQ Wall Programming Device i CLIQ Remote funkcionalnosti. Pristupna prava mogu se jednostavno ažurirati na lokaciji. Radi još veće sigurnosti, određeni su periodi valjanosti CLIQ ključeva: ako se ključ izgubi, brzo se isključuje iz sistema. Interfejs CWM softvera pojednostavljuje upravljanje korisnicima, ključevima i vratima, kao i funkcionalnosti vezane za vrijeme i datum. Također pruža izvještaje o evidenciji ulazaka ako administrator treba pratiti pristup određenom području ili ulaženje određene osobe. Ovo je znatno poboljšalo odgovornost i sigurnost.

Širok asortiman CLIQ programabilnih uređaja za zaključavanje zadovoljava potrebe gotovo svih vrata i primjena. Katanci osiguravaju vanjska rolo vrata, mašine i drugu opremu. Elektronski cilindri štite sigurnosna vrata, krilne kapije i standardna vrata.

“CLIQ sistem omogućava lako upravljanje kontrolom pristupa u dinamičnom okruženju s kontinuiranom proizvodnjom i izuzetno visokim zdravstvenim i sigurnosnim standardima”, dodaje Van der Linde.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *