Svijet

Milestone imenovao novog direktora

Odbor direktora Milestone Systemsa imenovao je Thomasa Jensena za novog glavnog izvršnog direktora. Dužnost će preuzeti 1. oktobra 2020.

“Milestone je snažna kompanija s jakim liderima. Thomasovo široko iskustvo u osmišljavanju i realizaciji strategije dovodi nas u sjajnu poziciju da ostvarimo cilj dugoročno održivog rasta naših partnera i Milestone Systemsa”, rekla je Lau Normann Jørgensen, predsjedavajuća Milestone Grupe.

Jensen je rukovodilac s velikim međunarodnim iskustvom u poslovanju na tržištu softvera i hardvera, ali i razumijevanju dinamike poslovnih zajednica, tehnoloških partnera i integratora. Ljudi su u srcu njegove poslovne filozofije, što je u skladu sa skandinavskim vrijednostima Milestone Systemsa.

Thomas Jensen u Milestone prelazi iz Bechtlea, najvećeg evropskog pružaoca B2B IT usluga, gdje je bio izvršni potpredsjednik i član Uprave. Prije toga bio je šef strategije globalne indirektne prodaje Hewlett-Packarda u Palo Altu u Kaliforniji, gdje je vodio razvoj globalnih prodajnih kanala. Za vrijeme razdvajanja Hewlett-Packarda na HP Inc. i Hewlett-Packard Enterprise vodio je razdvajanje prodajnih kanala i bio je odgovoran za pripremu nove strategije i organizacije za indirektni prihod kompanije HP Inc. Prije preseljenja u Sjedinjene Američke Države bio je generalni direktor HP-ovog Sektora za desktop-računare i štamparske uređaje u Danskoj.

Također je obnašao čelne pozicije u Vestas Wind Systemsu i Maersk Lineu. Magistrirao je međunarodnu poslovnu administraciju na Univerzitetu u Aalborgu i završio program za članove Izvršnog odbora na INSEAD-u u Francuskoj.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *