Svijet

Milestone dodaje Camera to Cloud opciju u svoju Kite VSaaS ponudu

Milestone Systems će uskoro omogućiti opciju nadzorne kamere u oblaku u svom Kite VSaaS softveru.

Poznata kao Milestone Kite Camera to Cloud, nova opcija kupcima donosi dodatnu jednostavnost i ekonomičnost. Kao alternativa ili proširenje gateway instalacija, ovo se rješenje temelji na Milestoneovom fokusu na fleksibilna i skalabilna rješenja koja podržavaju promjenjive potrebe klijenata.

Idealna za lokacije s malim brojem kamera

Milestone Kite Camera to Cloud videonadzor kao usluga radi s nizom Axisovih kamera koje već imaju instaliranu Axis objektnu analitiku zasnovanu na vještačkoj inteligenciji. Sva kompjuterska obrada, snimanje i pohrana videa odvijaju se na samim kamerama, koje se direktno povezuju s Milestone Kite cloudom. Time se smanjuje opterećenje na propusni opseg i povezani troškovi, kao i troškovi instalacije i održavanja.

“Spoj jednostavnosti i ekonomičnosti Milestone Kite Camera to Clouda čini je iznimno praktičnim izborom za firme s manjim ili novoizgrađenim prostorijama ili jednostavno za one lokacije na kojima nije moguće postaviti gateway”, ističe Jesper Just Jensen, potpredsjednik za razvoj proizvoda u kompaniji Milestone Systems.

Camera to Cloud rješenje je posebno pogodno za kompanije s više lokacija na kojima je postavljen mali broj kamera. Također je korisno onima s ograničenim znanjem o IT-u, ograničenom propusnošću ili u situacijama u kojima nije izvedivo instalirati gateway hardver na lokaciji.

Lako proširenje gateway rješenja

Kompanije koje već koriste Milestone Kite s gatewayima mogu proširiti svoj sistem na nove lokacije pomoću ovog rješenja. Nove lokacije bit će prepoznate i upravljane kao dio iste Kite usluge kao i instalirani gatewayi. Ovo

Milestone Kite je predstavljen u januaru ove godine i pruža jednostavno, sigurno i skalabilno rješenje za videosigurnost u cloudu, posebno za male i srednje klijente koje traže cjenovno prihvatljivu opciju upravljanja videozapisima. S uvođenjem Camera to Cloud opcije, koja će biti dostupna u prvom kvartalu 2024. godine, korisnici će imati više opcija na raspolaganju te će moći uštedjeti na troškovima i propusnosti.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *