Konferencije Regija Seminari

Bogat program jubilarnog desetog BIZIT-a

Na desetoj BIZIT konferenciji, koja će se održati 8. i 9. novembra 2023. u beogradskom hotelu Jugoslavija, posjetioci će imati priliku da uživaju u kvalitetnom, korisnom i edukativnom sadržaju.

Prvog dana govorit će se o data centrima, IT infrastrukturi, multicloudu, ali i cyber sigurnosti i pametnim gradovima. O mrežnoj opremi i ključnim transformacijskim procesima za rad savremenog podatkovnog centra, njihovoj zaštiti i općenito o cyber sigurnosti govorit će eminentni stručnjaci iz kompanija Vesimpex, Rittal, Schneider Electric, Enel PS, Vertiv, Konvereks, TRS, Cambium Networks, Aikom, D-Link, Logo, Pulsoc i mnogi drugi.

Posebno mjesto u programu prvog dana BIZIT-a zauzet će tema eZdravlja. Organizovat će se javna debata pod nazivom “Srbija kula zdravlja”, u kojoj će učestvovati predstavnici Vlade Republike Srbije, kao i članovi Vlade koji indirektno ili sasvim direktno učestvuju u kreiranju zdravstvene politike. U nastavku će se obratiti direktori velikih zdravstvenih ustanova, u državnom i privatnom sistemu zdravstva, između ostalih, iz kompanije Heliant, Galenika, Roche i bolnice MediGroup, a očekuje se i direktor RFZO-a. Debata će se nastaviti panel-diskusijom tehnoloških kompanija koje nude rješenja za digitalizaciju zdravlja.

Drugog dana, 9. novembra, govorit će se o poslovnim rješenjima – ERP, CRM, BPM, WMS, DMS. Na tržištu Srbije u ponudi je mnogo softvera ERP klase, s više od 100 ponuđača koji prodaju i/ ili implementiraju globalna, regionalna ili lokalna ERP rješenja. Svaki ERP softver posjeduje značajne funkcionalnosti, one rade na različitim sistemima za upravljanje bazama podataka, mogu biti lokalna ili cloud rješenja… Tražit će se odgovori na pitanja da li vam je i zbog čega potreban sistem za upravljanje dokumentima, koji tip rješenja je odgovarajući za vaše poslovanje, kako uspješno implementirati CRM, u čemu se ERP sistemi razlikuju…

Eminentni stručnjaci iz kompanija koje se dugi niz godina bave kreiranjem i implementacijom rješenja – AB Soft, GoPro, IIB, Kameleon Solutions, Datalab, Unimaze – odgovorit će na mnoga pitanja iz domena izbora i upotrebe poslovnog softvera.

Glavna tema koja zaokružuje sve ove pojedinačne teme na BIZIT konferenciji jeste AI. Cjelokupan program BIZIT-a bit će u znaku vještačke inteligencije jer su mnoge firme koje će se predstaviti svoje standardne programe inovirale i inkorporirale AI u svoja rješenja.

Deseti BIZIT trajat će dva dana, tokom kojih će posjetioci moći pratiti prezentacije govornika, ali i imati sastanke “jedan na jedan” s učesnicima od kojih iz prve ruke mogu saznati ono što ih interesuje i što je vezano za njihov biznis.

Osim toga, akustični duo Imperial Strings divnom muzikom će oplemeniti svečano otvaranje i zatvaranje konferencije. Posebno zabavno bit će druženje s Urošem Petrovićem, koji samo za učesnike BIZIT-a priprema “vježbe za mozak”, koje će vam probuditi sve vijuge i donijeti vrijedne nagrade. Nakon rada slijedi zasluženo opuštanje – na kraju drugog dana konferencije za sve učesnike bit će organizovana velika zabava uz bend Marka Louisa.

Kompletan detaljan program možete pogledati na ovom linku, a ko su sve predavači i panelisti možete pogledati na ovom.

Osigurajte svoje mjesto na ovom značajnom poslovnom događaju tako što ćete popuniti prijavu na sajtu bizit.rs ili na ovom linku.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *