Svijet

Mitie na putu ka postizanju nulte stope emisija štetnih gasova

Britanska kompanija Mitie obilježava značajnu prekretnicu na putu ka postizanju nulte stope emisija štetnih plinova. Nedavno su u svoju flotu obogatili 4.000. električnim vozilom Volkswagen ID Buzz, što odražava njihovu snažnu posvećenost stvaranju flote vozila bez emisija. U posljednjih godinu dana Mitie je dodao više od 1.000 novih električnih vozila, čime je potvrdio status jedne od vodećih električnih flota u Velikoj Britaniji.

Ovaj važan korak učinjen je uz podršku lokalnog parlamentarnog zastupnika Matta Westerna, koji je i predsjednik Parlamentarne grupe za električna vozila (APPG). Matt Western ima ključnu ulogu u promovisanju elektrifikacije flota i podržava napore kompanija poput Mitieja u stvaranju održivog prijevoza.

Mitie je nedavno naručio 650 novih Volkswagen ID Buzz-a, od kojih će jedan biti korišten na Nacionalnoj mreži, gdje će služiti kao ključno vozilo za radnike za čišćenje. Ovo partnerstvo između Mitieja i Nacionalne mreže predstavlja novu fazu u njihovoj misiji stvaranja održivih poslovnih praksi.

S obzirom na to da je već 60% njene flote sada električno, kompanija je na dobrom putu da ispuni svoj cilj potpune elektrifikacije flote do kraja 2025. godine. Ovo je samo jedan od koraka u okviru njihove šire inicijative Plan Zero, u okviru kojeg zamjenjuju vozila s unutrašnjim sagorijevanjem električnim vozilima.

Osim toga, Mitie osigurava da Ujedinjeno Kraljevstvo ima pristup čistoj, obnovljivoj energiji potrebnoj za napredak revolucije električnih vozila. Također podržavaju svoje klijente u razvoju i primjeni EV strategija, osiguravajući da što veći broj organizacija usvoji održive poslovne prakse.

Heidi Thompson, menadžerica za flote u Mitieju, izjavila je da je isporuka 4.000. električnog vozila značajan korak na putu ka postizanju flote bez emisija. Uz podršku lokalnih zastupnika, Mitie je predvodnik u elektrifikaciji flota i potiče druge kompanije da slijede njihov primjer.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *