Svijet

Dahuino uspješno kormilarenje kroz krizu

Prema godišnjem finansijskom izvještaju objavljenom krajem marta, kompanija Dahua Technology je u 2020. nastavila sa stabilnim rastom i razvojem zasnovanim na inovacijama.

U prošloj je godini ostvarila operativni prihod od 4,06 milijardi dolara, što predstavlja rast od 1,21%. Neto dobit iznosi 599 miliona. Povećanje je to od 22,42% u odnosu na 2019.

Pandemija COVID-a 19 duboko je utjecala na globalnu ekonomiju i IoT industriju. Proširujući primjenu IoT tehnologije, Dahua potpomaže digitalnu transformaciju gradova, kompanija i domaćinstava pomoću pametnih IoT usluga i rješenja.

Fokusirajući se na AI, pohranu u oblaku, platforme velikih podataka i IoT tehnologiju, Dahua Technology je u istraživanje i razvoj investirala 460 miliona dolara, što je rast od 7,28% u odnosu na godinu ranije, odnosno 11,33% operativnih prihoda.

Dahua upravlja globalnom marketinškom i mrežom usluga u 180 zemalja kako bi klijentima pružila kompletnu uslugu. Kompanija je osnovala 58 podružnica i predstavništava te više od 100 postprodajnih servisa u svijetu. Osim toga, odjeli za istraživanje i razvoj počeli su s radom u Evropi i Americi s ciljem lokaliziranog razvoja softverskih platformi, što će znatno poboljšati kvalitet i brzinu odgovora na potrebe kupaca.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *