Svijet

Watchguard pod Motorolinim kišobranom

Motorola Solutions kupila je kompaniju Watchguard, jednog od američkih lidera u mobilnim videorješenjima. Uvjeti prodaje nisu poznati.

Watchguard proizvodi videosisteme za vozila, nosive kamere, sisteme za upravljanje dokazima i prateći softver. Njegova rješenja omogućavaju organima reda da snimaju, upravljaju, pohranjuju i dijele videodokaze visokog kvaliteta. Watchguardovo sjedište i proizvodnja su u Texasu.

“Integrisano mobilno videorješenje može povećati sigurnost i efikasnost pripadnika organa reda”, rekao je John Kedzierski, viši potpredsjednik za videorješenja u Motorola Solutionsu. “Ono pruža najvažnije funkcionalnosti koje postoje u industriji, od snimanja incidenta iz više od desetak uglova do tehnologije koja korisnicima omogućava da iskoriste i pošalju videosnimke događaja nekoliko sati ili dana nakon što su se desili.”

Ovom kupovinom Motorola proširuje svoj ekosistem, odnosno videonadzornu platformu, koja već uključuje fiksne kamere i naprednu analitiku iz Avigilona te softver i kamere za prepoznavanje registarskih tablica (LPR) kompanije Vigilant Solutions.

“Uzbuđeni smo što smo se pridružili Motorolinom timu”, rekao je Robert Vanman, osnivač i glavni izvršni direktor Watchguarda. “Ova akvizicija omogućava nam da i dalje pružamo vodeća mobilna videorješenja postojećim klijentima, a istovremeno iskoristimo Motorolinu globalnu prisutnost i rastuća videonadzorna rješenja.”

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *