Svijet

MOBOTIX jača partnerstvo s Konica Minoltom

MOBOTIX i Konica Minolta sklopili su dogovor da unaprijede tehnologiju videoanalitike učešćem u FORXAI partnerskom programu i time ojačaju međusobnu sinergiju.

Konica Minolta ima vlastitu naprednu IoT (AI) tehnologiju snimanja FORXAI, koja kombinuje inteligentne senzorske uređaje, vještačku inteligenciju (dubinsko učenje) i IoT platformu za snimanje.

Kao rezultat toga, u platformu MOBOTIX 7 kamere već su uvrštene funkcije dubokog učenja (npr. prepoznavanje ponašanja, prepoznavanje objekata itd.) kao certificirane aplikacije. Doprinos je to naprednijoj vještačkoj inteligenciji na rubu, što za ove dvije kompanije otvara nove tržišne mogućnosti. AI se može koristiti u rješenjima gdje kamere mogu generisati podatke vezane za ponašanje ljudi, npr. u područjima s višim rizikom od kriminala, ali i za maloprodaju, marketing itd.

Osim toga, vrijednost MOBOTIX-a se povećava s razvojem rješenja za određena vertikalna tržišta, što ubrzava njegovu transformaciju iz tradicionalnog proizvođača u pružaoca rješenja. Središnji element ove strategije je novoosnovani razvojni centar u Madridu, gdje tim međunarodnih stručnjaka za obradu slike i vještačku inteligenciju u kratkom roku može primijeniti rješenja prilagođena kupcima.

“Zadovoljni smo saradnjom s Konica Minoltom, koja je u skladu s našom strategijom. MOBOTIX je ovime napravio značajan korak u daljem razvoju kao sveobuhvatni pružalac videorješenja s kompletnim rasponom hardverskih i softverskih aplikacija”, naglašava Thomas Lausten, direktor MOBOTIX-a.

Konica Minolta je strateški investitor u MOBOTIX od 2016. godine.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *