Svijet

Nodezero test utjecaja phishinga: Novi standard u sigurnosnom testiranju

Horizon3.ai, ponuđač autonomnih sigurnosnih rješenja, predstavio je svoj prvi Phishing Impact test na tržištu u okviru Nodezero platforme. Riječ je o značajnom napretku u penetracijskom testiranju, koji rješava ključnu prazninu u razumijevanju stvarnih posljedica ukradenih pristupnih podataka.

“Phishing je najčešći oblik kibernetičkih napada. Danas je širom svijeta otkriveno više od 1,35 miliona jedinstvenih phishing stranica. Svaki dan IT i sigurnosni timovi koriste najsavremenije sofisticirane sigurnosne obuke i interne testove phishinga kako bi podigli svijest o sigurnosti i identificirali podložne ljudske mete, ali svaki dan novi napadi uspijevaju, jer su ljudi prirodno reaktivni, a napadi postaju sofisticiraniji. Naš test je prvi na tržištu i pruža vam alate potrebne za vođenje značajnih poboljšanja u smanjenju površine napada na pristupne podatke vaše organizacije”, izjavio je Snehal Antani, suosnivač i izvršni direktor kompanije Horizon3.ai.

Poslovni lideri često zanemaruju prijetnju zaposlenika na nižem nivou koji klikću na sumnjive linkove, što dovodi do frustracija IT i sigurnosnih organizacija. Test utjecaja phishinga Nodezero platforme može pomoći IT timovima da precizno detektuju “površinu udara” na te ukradene podatke, dokazujući da su osjetljivi podaci zaista bili u opasnosti.

“Test utjecaja phishing Nodezero platforme je prirodni dodatak za nadopunu alata za phishing kao što su Knowbe4, Proofpoint, Infosec IQ, Mimecast, kao i internih inicijativa, te predstavlja sljedeći korak u odgovornoj sigurnosnoj praksi. Organizacije sada mogu dokazati krajnji utjecaj kada su podaci praktikanta ukradeni tokom trening vježbe”, izjavio je Stephen Gates, glavni stručnjak za sigurnost u kompaniji Horizon3.ai.

Dodavanjem nekoliko linija JavaScript koda koji pruža Nodezero platforma na phishing stranice kreirane korištenjem popularnih alata za testiranje, kompanije mogu automatski usmjeriti uhvaćene podatke u aktivni penetracijski test Nodezero platforme. Ovaj test zatim koristi te ukradene podatke u kombinaciji s iskoristivim sigurnosnim slabostima otkrivenim u okviru Nodezero platforme kao dio napada na mrežu.

Rezultat je sveobuhvatan izvještaj koji detaljno opisuje utjecaj svih ukradenih pristupnih podataka, nudeći kompanijama detaljne uvide u njihove sigurnosne postavke. Ovo ne samo da poboljšava njihovo razumijevanje potencijalnih prijetnji već i potiče efikasna poboljšanja kako bi zaštitili svoje sisteme od stvarnih napada.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *