Svijet

Addsecureova Eco-Driving inicijativa smanjila emisije CO2 za 24.000 tona

Više od 12.000 vozača iz klijentske baze Addsecurea pridružilo se Eco-Driving izazovu, panevropskom takmičenju te kompanije u 2023. godini. Učestvovalo je 75 firmi, 140 timova i oko 8.200 teških komercijalnih kamiona. Ahola Transport ostvarila je najbolji rezultat u ekološkoj vožnji u četvrtom kvartalu, dok je Götene Kyltransporter postigao najveće smanjenje emisije CO2.

Rezultati Eco-Driving 2023 takmičenja pokazali su da dobrovoljni izazov, zasnovan na Eco-Driving indeksu, poboljšava ponašanje u vožnji i donosi znatne uštede goriva.

Kada se uporede rezultati iz 2023. sa 2017. godinom, kada je izazov počeo, izračunato je da su konkurentske kompanije smanjile ukupnu potrošnju goriva za približno 9,2 miliona litara godišnje. Rezultiralo je to smanjenjem emisije CO2 za približno 24.400 tona i uštedom od oko 13,9 miliona eura.

Kako bi takmičenje bilo još uzbudljivije, 75 kompanija koje su se takmičile bile su podijeljene u šest grupa prema zemljama i u jednu grupu za autobuske operatere u Evropi. Addsecure je za kontinuirano ažurirao listu performansi kako bi sve zainteresovane strane informisao o razvoju takmičenja. Lideri u tri kategorije su bili:

  • Najveće uštede CO2 u apsolutnim vrijednostima (“AddSecure Eco-Momentum”)
  • Najbolji prosjek u ekološkoj vožnji (baziran na šest parametara vožnje)
  • Najbolje poboljšanje Eco-Driving indeksa

“Addsecureov Eco-Driving Challenge pokazuje snagu kolektivne predanosti održivosti. Impresivni rezultati smanjenja potrošnje goriva, nižih emisija CO2 i značajnih ušteda troškova ne samo da pokazuju efikasnost već i zajedničku odgovornost prema zelenijoj budućnosti podržanoj našim snažnim rješenjima. Zajedno koračamo ka ekološki osvještenijoj budućnosti”, rekao je Claes Ödman, predsjednik Smart Transporta u Addsecureu.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *