Svijet

Securitas certificira 10.000 stručnjaka za sigurnost podataka

Nakon uspostavljanja Global Clients Data Center Grupe 2023. godine, Securitas sada poduzima važan korak koji uključuje jačanje vještina njihovih sigurnosnih službenika putem uvođenja certifikacije koja će omogućiti upravljanje različitim sigurnosnim izazovima s efikasnošću i ekspertizom.

Veliki podaci i usluge u cloudu sada su važniji nego ikad. Data centri igraju ključnu ulogu u digitalnom iskustvu Securitasa, omogućujući različite aktivnosti kao što su strimovanje filmova, upravljanje finansijskim transakcijama i povezivanje ljudi putem komunikacijskih alata. Očekuje se značajan rast globalnog tržišta data centara, s godišnjom stopom rasta od 10,9% do 2030. godine.

Poboljšanje kvaliteta usluga

Podatkovni centri suočavaju se s različitim izazovima zbog njihovog brzog rasta. Oni su izloženi sigurnosnim prijetnjama poput ljudskih grešaka, kvarova sistema, prirodnih katastrofa i cyber napada. Zbog toga je naglašena potreba za specijaliziranim sigurnosnim mjerama radi zaštite ove ključne infrastrukture. Securitas planira obučiti veliki broj sigurnosnih službenika kako bi postali certificirani stručnjaci za sigurnost podataka, što će poboljšati kvalitet sigurnosnih usluga koje se pružaju data centrima širom svijeta.

“Trening certificiranih stručnjaka za sigurnost podataka je primjer predanosti Securitasa pružanju sigurnosnih rješenja prilagođenih izazovima na tržištima na kojima poslujemo. S više od 15.000 sati ukupnog treninga, po završetku će više od 10.000 učesnika dobiti certifikat te demonstrirati vrhunsku stručnost u zaštiti ovih visokosigurnih okruženja”, rekao je Bert den Hartog, potpredsjednik Global Clients Data Center Grupe.

Poticanje profesionalnog rasta

Ključne oblasti treninga uključuju strogu kontrolu fizičkog pristupa, postupke reagovanja u hitnim situacijama, pridržavanje etičkih principa i profesionalnog ponašanja.

Trening će se integrisati u Securitas Global Clients akademiju za sve službenike Securitasa u data centrima, dostupnu svakom zaposleniku s ciljem profesionalnog razvoja. Ova inicijativa ne samo da omogućava timu da unaprijedi vještine i potakne profesionalni rast već služi i kao osnovni kurs za nove zaposlenike.

“Naši istaknuti klijenti data centara svjedoče o našem vodećem položaju u ovom ključnom sektoru sigurnosti. Osiguravanje stabilnosti poslovanja i izgradnja povjerenja u visokosloženom okruženju data centara su od suštinskog značaja. Nikada nije bilo važnije pružiti našim klijentima mir, bez obzira na njihovu lokaciju u svijetu”, rekao je Magnus Ahlqvist, predsjednik i izvršni direktor Securitasa.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *