Svijet Vijesti

Novi generalni direktor Flirovog sigurnosnog odjela

Flir Systems je imenovao Daniela Gundlacha na mjesto potpredsjednika i generalnog direktora Odjela sigurnosti u okviru Komercijalne poslovne jedinice. Gundlach će rukovoditi svim poslovima vezanim za sigurnost, uključujući strateški razvoj, inovacije, prodaju, marketing i operacije.

Gundlach je u Flir došao iz Apolla, britanskog proizvođača vatrodojavnih sistema, gdje je vršio dužnost potpredsjednika odjela za prodaju i marketing. Prije toga je skoro dvadeset godina proveo u Boschu u Americi i Evropi, između ostalog radeći i kao potpredsjednik marketinga i razvoja poslovanja u Boschevom odjelu za sigurnost i zaštitu.

„Naše poslovanje u sektoru sigurnosti ključno je u Flirovoj misiji spašavanja života i imovine, i drago mi je što će Daniel doprinijeti tome“, kazao je Travis Merril, predsjednik Odjela za komercijalne poslove u Fliru. „Daniel u Flir donosi veliko iskustvo u sektoru sigurnosti i impresivne vještine vezane za prodaju, marketing i rukovođenje. Radujem se saradnji s njim i primjeni njegovog iskustva i vještina za dobrobit Flirovih kupaca i partnera.“

Gundlach je stekao zvanje profesora fizike na Univerzitetu u Rostocku u Njemačkoj, a magistrirao je fiziku na Univerzitetu u Hanoveru.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *