Svijet

Openings Studio predstavio jasnu vizualizaciju za BIM projekte

ASSA ABLOY Opening Solutions je lansirao video koji prikazuje mogućnosti koje BIM softver nudi u stvaranju i vizualizaciji otvora za raspoređivanje vrata, okvira i potrebnih dijelova.

Openings Studio se integriše sa softverom za projektovanje, što znači da se vrata mogu dizajnirati, cijeniti, proizvoditi, instalirati, pregledati i održavati iz istih podataka, osiguravajući besprijekornu i transparentnu vezu od dizajna do proizvoda u upotrebi.

Ova jedinstvena aplikacija štedi vrijeme i troškove te nudi mogućnost kreiranja rješenja za vrata od nule ili odabira iz prilagođene biblioteke, što pojednostavljuje unošenje izmjena kako bi se ispunili specifični projektni standardi.

Rješenja za vrata mogu se lako eksportovati u vidu različitih vrsta izvještaja u PDF, Excel i Word formatima. Tokom izgradnje podnesci se mogu pregledati, a materijali mogu biti praćeni za naručivanje i isporuku.

Dodatno, zahtjevi za informacijama (RFI) mogu biti službeno evidentirani i upravljani, a direktive mogu biti promijenjene. Tabele za rezanje i instalacijski vodiči također su integrisani u program.

Openings Studio također omogućava menadžerima objekata da imaju jedno centralno mjesto za pregled, zapisivanje, održavanje i servisiranje vrata, hardvera i sistema za kontrolu pristupa.

“Upravljanje projektima vrata u tradicionalnim tabelarnim programima može biti izuzetno neefikasno, s ograničenom sposobnošću lakog dijeljenja informacija. Openings Studio pojednostavljuje komunikaciju u procesu procjene, specifikacije, naručivanja i isporuke. Tokovi rada i projekti vrata digitalizirani su i sve informacije o vratima pohranjene su u cloudu, omogućavajući im siguran pristup bilo gdje u svijetu putem računara, pametnih telefona ili tableta. Ovo je prekretnica za vlasnike zgrada, menadžere objekata, izvođače radova, distributere, savjetnike i još mnogo toga”, objasnio je Brian Sofley, direktor ASSA ABLOY Opening Solutionsa za Ujedinjeno Kraljevstvo i Irsku.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *