Cyber sigurnost Komunikacije i prijenos Svijet

Novi DoorBird firewall: učinkovita zaštita mreže u vašoj zgradi

Nova verzija DoorBird A1051 internet firewalla je konačno na tržištu. DoorBird je prvi u ovom sektoru predstavio rješenje jednostavno za rukovanje koje omogućuje dadatnu zaštitu mreža ulaznih komunikacijskih sistema.

Ovaj firewall je jednostavan za ugradnju i uvećava stepen sigurnosti kod svih mreža na kojima se koristi DoorBird – bilo da je riječ o untrašnjim ili vanjskim projektima. Sa DoorBird A1051 Internet Firewall proizvodom Bird Home Automation GmbH, proizvođač sa centrom u Berlinu, u polju pametnih IP video komunikacija otvara novu jedinstvenu prodajnu lokaciju.

Na pouzdan način ovaj firewall zaustavlja neovlašteni mrežni saobraćaj bez potrebe da se vrše dodatne ispravke u konfiguracijama. Proizvod je još u fabrici prethodno konfigurisan i spreman za korištenje. Istalira se između lokalnog internet rutera i DoorBird IP video komunikacijske mreže na vratima – jednostavno i bez potrebe za tehničkim predznanjem.

Mreža je također zaštićena od neovlaštenog pristupa kako na glavnim tako i na sporednim ulazima, ulazima u podzemne garaže, etažnim ulazima i drugim unutrašnjim prostorijama za iznajmljivanje. Sve navedeno internet firewall čini pogodnim za velike uredske zone, poslovne zgrade, stambene objekte, ali i za pojedinačne stambene objekte.

Na primjer podstanar može neovlašteno koristiti mrežni kabal kako bi se spojio na IP video stanicu da bi imao pristup internetu ili neovlašteno pristupi nekoj drugoj mrežnoj komponenti u zgradi.

Implementacija firewall rješenja za ovu namjenu sa već postojećim firewall rješenjima je skupa, složena i prije svega zahjeva dosta svakodnevnog vremenskog ulaganja. Sa ciljem da se zadovolje pojedinačni mrežni standardi pametni kućni proizvodi čiji su proizvođači treća lica (npr.DoorBird partneri) također mogu biti uvršteni kao dopušteni.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *