Seminari Svijet

Visionect organizuje seminar na temu sigurnosti na IoT uređajima

Visionect poziva sve zainteresovane na seminar kojeg organiziraju sa ciljem izgradnje učinkovitije sigurnosti pri korištenju IoT uređaja.

U prvom dijelu seminara svoju prezentaciju će održati Gašper Korinšek. On će predstaviti metode Visionecta u borbi protiv sigurnosnih prijetnji na uređajima, dok će u drugom dijelu Luka Mustafa govoriti o LWM2M protokolu za IoT uređaje.

Prva prezentacije obuhvata opis sistema i pregled rizičnih interfejsa i rješenja za suzbijanje svake pojedinačne prijetnje.

Prisutni će pokušati dati odgovore na sljedeća pitanja:

  • Koje su preventivne mjere za suzbijanje ubacivanja ili eleminacije programa?
  • Kako ćemo osigurati bezbjedno instaliranje nadogradnji i sigurnu komunikaciju sa serverom na protokolu i na nivou povezivanja?
  • Šta su AES, TLS i WPA Enterpise i kako se koriste u praksu kod ugrađenih sistema?

U drugoj prezentaciji detaljnije je objašnjen LWM2M protokol za IoT uređaje. Lightweight M2M je otvoreni protokol iz Open Mobile Alliance (OMA) koji je dizajniran za zadovoljavanje potreba mobilnih uređaja male snage sa vrlo malo računarskih potencijala. Istražuju se osnove LWM2M protokola i pogledaju primjeri integracije između uređaja koji koristi Zephyr RTOS i AVSystem backend-a, gledajući prilagođene objekte i funkcije na mjestu.

Vrijeme održavanja seminara je srijeda 12. April u 18h CEST

Registration link: https://www.meetup.com/ljubljana-embed…291768969/

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *