Svijet

Novi globalni identitet Securitasa

Securitas, jedna od najvećih svjetskih zaštitarskih kompanija, krenuo je u modernizaciju svog brenda. Uz slogan “Vidi drugačiji svijet” novi brend naglašava ljudski i progresivan pristup sigurnosti te pozitivan utjecaj Securitasovih inovacija i tehnologija na društvo. Ovo je prvi redizajn logotipa od 1972.

Novi brend bit će vidljiv na Securitasovim uniformama, vozilima, opremi i objektima, kao i svim digitalnim alatima i online kanalima. Brend će se postepeno uvoditi u sve segmente njegovog poslovanja u cijelom svijetu. Slogan naglašava stručnost i raznolikost Securitasovih zaposlenika te inovativnost i relevantnost usluga koje nude.

Magnus Ahlqvist, direktor Securitas Grupe, kaže: “Naš brend svijetu pokazuje ko smo i gdje idemo. Utemeljen je na Securitasovoj ponosnoj baštini i vrijednostima kao što su integritet, budnost i uslužnost, a fokusiran je na naše izvanredne ljude i tehnologiju. Sarađujemo s mnogim poznatim svjetskim kompanijama, a naš novi identitet jasno pokazuje kako s našim klijentima i partnerima možemo pomoći u stvaranju održivije i inkluzivnije budućnosti.”

Securitas ima 355.000 zaposlenika te više od 150.000 klijenata u 47 zemalja. Kompanija trenutno prolazi kroz digitalnu transformaciju ulažući u IT alate i analitiku i sarađujući s klijentima na što inovativnije načine. Cilj joj je udvostručiti prodaju elektronskih sigurnosnih rješenja i usluga do 2023.

“Ovo je prekretnica za našu kompaniju i industriju. Razmišljali smo o našoj strategiji, našem svijetu i onome što klijenti danas očekuju od nas i vidjeli smo priliku da napravimo razliku. Securitas je kompanija koja mnogo ulaže u znanje, u kojoj angažirani i nadareni ljudi svakodnevno stvaraju pozitivne promjene. Ovaj brend izražava naše povjerenje u budućnost i želju da ostanemo vjerni svom naslijeđu i ljudima”, kaže Mauro Silva, potpredsjednik za strateški marketing u Securitasu.

 

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *