Kontrola pristupa Objekti Stambena sigurnost Ugostiteljstvo Ugostiteljstvo Uredi / Korporacije Uredi / Poslovni prostori Zdravstvo

Noviteti kompanije SALTO: Vrhunsko hotelsko iskustvo u vremenu pandemije

Napredna dezinfekcija kontrolnih tačaka, automatska prijava, mobilni ključevi i kontrola popunjenosti prostorija neke su od tehnologija kojim SALTO želi pomoći ugostiteljskom sektoru
Piše: Mihael Pinsone Slanc, regionalni menadžer za razvoj poslovanja, SALTO Systems
E-mail: m.slanc@saltosystems.com

Kako bi se odgovorilo na izazove pandemije COVID-a u hotelijerstvu, SALTO je ponudio više proizvoda koji će menadžerima hotela omogućiti da gostima ponude najbolje moguće iskustvo bez kompromisa na planu sigurnosti.

BioCote štiti sve dodirne površine
Jedan od proizvoda u okviru ovog rješenja je tehnologija antimikrobnih srebrenih jona, koju kompanija za vrijeme pandemije besplatno nudi svim partnerima i kupcima na području bivše Jugoslavije i Albanije. Ovo rješenje je razvijeno u partnerstvu s kompanijom BioCote, čiji istoimeni proizvod predstavlja antimikrobni agens koji nudi trajnu i integrisanu zaštitu na proizvodima i hardveru namijenjenom kontroli pristupa. Tu spadaju elektronski cilindri, pametne brave za zaključavanje poput onih iz serije XS4 te prateći uređaji poput zidnih čitača. Nakon stavljanja na površinu komponenti, on pomaže u smanjenju količine mikroba tako što se veže za klice i oštećuje njihove stanice, čime remeti njihove funkcije i sprečava razmnožavanje. Time se poboljšava higijensko okruženje objekata i kreira čišće okruženje kako za hotelske zaposlenike tako i za goste. Primjenom BioCote antimikrobne tehnologije SALTO pomaže u stvaranju čišćeg okruženja unutar svakog javnog ili zajedničkog prostora, jer se poboljšava higijena uobičajenih dodirnih tačaka i sprečava zaraza posredstvom mikroorganizama.

Cjelovita usluga na daljinu i automatska prijava
Drugi način da se smanji širenje zaraze u hotelima je omogućavanje gostima da se automatski prijave i odjave prilikom odlaska. To se u obje situacije izvodi uz pružanje beskontaktne usluge koja, po potrebi, predstavlja i kontinuirani izvor podrške za goste. Sistem kompanije SALTO kompatibilan je s brojnim kioscima za samoprijavu i drugim proizvodima njenih tehnoloških partnera. Automatizirane usluge i tehnologija samostalnog prijavljivanja u vremenu socijalnog distanciranja pomažu u rješavanju problema zaštite osoblja i osiguravanja pristupa za nove goste. Primjeri tehnoloških partnerstava u koja je sa svojim rješenjima ušla kompanija SALTO uključuju partnere kao što su Roomatik, Hotel Bird, Myra, Nonius, Ariane i StayNtouch. Njihovi sistemi su u potpunosti kompatibilni i integrisani sa SALTO-ovom platformom za ugostiteljstvo, odnosno ProAccess SPACE softverom za upravljanje recepcijom. SALTO platforma se može povezati s postojećim PMS-om ili sistemom upravljanja konkretnim kanalom. Kiosci za pametnu prijavu pogodni su za svaku SALTO instalaciju i kompatibilni su sa svakom postojećom tehnologijom s ključevima za prostorije. Ova rješenja usmjerena su na pružanje veće sigurnosti i pristupačnosti gostima i hotelskim operaterima. Gosti dobivaju pogodnosti bez žrtvovanja sigurnosti, dok upravitelji svoje objekte obogaćuju ekonomičnim rješenjima koja klijenti istinski cijene.

Mobilni ključevi za pristup bez rizika
Da bi se smanjila učestalost međuljudskih interakcija i prateći rizici, gosti mogu pristupiti svojim sobama putem SALTO-ove matične platforme za mobilni pristup JustIN Mobile. Pomoću nje SALTO je kreirao sistem koji gostima omogućava da direktno i putem pametnog telefona upravljaju brojnim segmentima svog hotelskog iskustva tokom boravka. Gosti, za početak, mogu izbjeći redove na recepciji i sami obaviti direktnu prijavu. Istovremeno, fizički ključ sobe se može zamijeniti pametnim telefonom tako što se telefon usmjeri prema elektronskoj bravi na vratima. Isto važi za pristupne liftove, svlačionice, pa čak i postupak odjave iz hotela. Članovi osoblja mogu upravljati ključevima za goste i posjetioce kako bi iskoristili prednosti digitalne tehnologije za optimizaciju iskustva gostiju i podrške u svom radu. JustIN Mobile otklanja potrebu za fizičkom pristupnom karticom jer se sigurnim i bežičnim putem ključevi soba šalju preko SALTO-ovog ProAccess SPACE upravljačkog softvera. Slanje se vrši na svaki registrirani i potvrđeni iOS ili Android uređaj. Telefon nakon toga koristi Bluetooth Low Energy (BLE) tehnologiju za slanje signala do elektronske brave vrata.

Kontrola popunjenosti prostora
Sa svojom tehnologijom pametnog pristupa za ugostiteljstvo SALTO je hotelima omogućio da u svim objektima ponude najbolje iskustvo uz pridržavanje najviših zdravstvenih i sigurnosnih standarda za goste, posjetioce i osoblje. Pametnim pristupom kakav nudi ta kompanija tehnologija se može proširiti na cijeli objekat, od sobe za goste i stražnjih ulaza do vrata za poslugu i sistema zaštite perimetra. To hotelima omogućava da u svako doba dana dodaju željeni nivo sigurnosti i ponude pristup koji je ograničen samo na osoblje i goste s trenutnim rezervacijama. Naprimjer, ako je broj osoba u liftu ograničen na najviše dvije, rješenje može pomoći u provođenju tih mjera kroz ograničavanje broja ljudi kojima je omogućen pristup u konkretnom trenutku. Za sektor ugostiteljstva SALTO je razvio specifični softver za upravljanje, koji hotelskim klijentima omogućava da lakše kontrolišu sve pristupne tačke. Sve se izvodi pomoću jedinstvenog sistema koji se lako koristi. Radnicima na recepciji se omogućava da gostu pruže optimalno iskustvo kroz ograničavanje popunjenosti prostora po kvadratnom metru, kao i da prate primjenu ograničenja i mjera kontrole pristupa. Tako se dolazi i do najbolje moguće iskorištenosti hotelskih soba, apartmana i prostorija za sastanke.

SALTO je već dugo lider u oblasti tehnologije kontrole pristupa i nadaju da će hoteli koji se vrate normalnom poslovanju nastaviti koristiti proizvode i integracije koje su im omogućile da dođu do veće sigurnosti, efikasnog upravljanja i, u konačnici, boljeg iskustva za goste i poslovnih rezultata.

Tehnologija koja je mnogo više od brava hotelskih soba
Pandemija COVID-a promijenila je način poslovanja mnogih sektora, pri čemu je najviše pogođeno ugostiteljstvo. SALTO Systems nudi više tehnologija koje pomažu ovoj industriji da poveća nivo higijene i zaštite, uz rješenja poput sistema automatske prijave, mobilnog pristupa i antimikrobne tehnologije na površini brava i pratećih proizvoda. I nakon pandemije hoteli i prenoćišta morat će uvesti brojne prilagodbe kako bi svoju ponudu usluga uskladili s novim sigurnosnim i higijenskim zahtjevima. Posvećenost SALTO Systemsa saradnji s ugostiteljskom industrijom, zajednički rad s vodećim integracijskim partnerima i fokus na naprednoj tehnologijo omogućit će ugostiteljskoj industriji da ispuni zadaću kreiranja zdravog i sigurnog okruženja za sve goste.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *