Svijet

Otkazan Security Essen

Međunarodni sajam Security Essen, koji se trebao održati od 22. do 25. septembra, otkazan je zbog nepredvidivog ishoda pandemije koronavirusa.

Odluku je donio organizator Messe Essen u konsultaciji s partnerskim udruženjima. Naredno izdanje održat će se od 20. do 23. septembra 2022. godine.

“Svi uključeni iščekivali su ovogodišnje izdanje i novi koncept Security Essena, što nam je otežalo donošenje odluke o otkazivanju”, objašnjava Oliver P. Kuhrt, izvršni direktor Messe Essena. “Međutim, trenutna promjenjiva situacija i stalna globalna ograničenja putovanja nažalost ne dopuštaju ozbiljne pripreme za sajam. Kao rezultat toga, našim izlagačima i posjetiocima, ali i nama kao organizatorima izostala je mogućnost planiranja, koje je preduslov profesionalnosti Security Essena.”

“Otkazivanje Security Essena 2020 rezultat je naše zajedničke oprezne i pažljive procjene trenutne situacije”, dodaje Norbert Schaaf, predsjedavajući Savjetodavnog odbora Security Essena. “Budući da većina učesnika dolazi iz inostranstva, morali smo biti posebno oprezni. Zbog nejasnog globalnog razvoja pandemije i neizvjesnog planiranja putovanja na kraju nije bilo alternative.”

Svoje viđenje dao je i dr. Harald Olschok, direktor Federalne asocijacije industrije sigurnosti (BDSW) i član Savjetodavnog odbora Security Essena: “Iz perspektive naših članica, odluka o otkazivanju u potpunosti je razumljiva. Lično jako žalim zbog toga, jer bi to bio moj 15. i posljednji Security Essen na mjestu izvršnog direktora BDSW-a i BDGW-a. Ali za ponuđače sigurnosnih usluga pandemija predstavlja ogroman ekonomski izazov.”

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *