Automatizacija objekata Kontrola pristupa Objekti Pametni domovi Sistemi za kontrolu pristupa

Puna kontrola pristupa uz funkcije u realnom vremenu

Šta kontrola pristupa u realnom vremenu može učiniti za sigurnost vaše zgrade? Prelazak na kontrolu u realnom vremenu automatski pojačava inteligenciju sistema kontrole pristupa, šalje izvještaje o situaciji uživo i omogućava vam da u bilo kojem trenutku promijenite sigurnosni status za pojedinačna vrata ili korisnika.

Kontrola pristupa u realnom vremenu s bežičnim online zaključavanjem nudi opcije koje ne postoje kod izvanmrežnih sistema. Uz funkcionalnost u realnom vremenu, upravitelji objekata imaju pristup evidencijama korištenja i mogu trenutačno mijenjati prava pristupa za bilo koja vrata, korisnika ili akreditiv. Svaka vrata možete zaključati ili otključati na daljinu preko centralnog upravljačkog softvera. To znači da ne morate lično obilaziti vrata, kao i da nema odlaganja kada trebate preduzeti mjere u kratkom roku.

U školama, online kontrola pristupa u realnom vremenu omogućava menadžerima sigurnosti da na daljinu zaključavaju i otvaraju vrata u svakoj kriznoj situaciji ili kad to oni žele. U bolnicama opremljenim sistemom kontrole pristupa u realnom vremenu, osoblje može odmah ustanoviti ko ima pristup skladištima lijekova ili vrijednoj opremi. Mnogo tipova zgrada već danas ima koristi od kontrole pristupa u realnom vremenu.

Kako funkcionira kontrola pristupa u realnom vremenu?

Kontrola pristupa u realnom vremenu oslanja se na mrežu komunikacijskih čvorišta. One služe kao most između softvera upravljačkog sistema i uređaja za kontrolu pristupa na vratima. U SMARTair Pro Wireless Online sistemu, jedno komunikacijsko čvorište povezuje i do 30 bežičnih uređaja za zaključavanje sa centralnim sistemom. Informacije se razmjenjuju preko postojeće ili nove TCP/IP mreže koja je zaštićena AES-128 i SSL enkripcijom. U svakom trenutku možete pokrenuti ažuriranja ili pratiti evidenciju o događajima za bilo koju SMARTair masku za brave na baterije, cilindar, bravu ili zidni čitač.

Pomoću SMARTair kontrole pristupa u realnom vremenu, možete jako brzo dobiti uvid u status svih vrata u vašoj zgradi. Upozorenja se prate u realnom vremenu, tako da možete pratiti i spriječiti svaki pokušaj neovlaštenog ostvarivanja pristupa prije nego što i dođe do njega. SMARTair sistem u realnom vremenu upozorava upravitelje objekta u slučaju provale, otvorenih vrata, pražnjenja baterije, uskraćenog pristupa ili pokušaja korištenja e poništene kartice ili akreditiva za mobilne uređaje.

Da biste izmijenili vremenski interval važenja korisničkog akreditiva za konkretna vrata, dovoljno vam je tek nekoliko klikova u SMARTair upravljačkom softveru kojem možete pristupiti u bilo koje vrijeme i s bilo kojeg mjesta.

SMARTair vam daje i mogućnost kombiniranja bežičnih, mrežnih i izvanmrežnih vrata unutar istog sistema. Možete precizirati lokaciju na kojoj implementirate kontrolu pristupa u realnom vremenu u različitim zonama vašeg objekta.

Dvije škole koriste pogodnosti kontrole pristupa u realnom vremenu

Kontrola pristupa u realnom vremenu može utjecati na vašu sigurnost i upravljanje pristupom, bez obzira na veličinu ili tip objekta. U Specijalnoj rezidencijalnoj školi u Westbridgeu, SMARTair Wireless Online sistem se pokazao jednostavnim elektronskim rješenjem za bolju kontrolu i sigurnost u školi. Svaki član osoblja nosi jednu RFID karticu koja je programirana pravima pristupa prilagođenim njihovoj funkciji. U kriznim situacijama, škola može daljinski zaključavati i otvarati vrata u realnom vremenu preko upravljačkog softvera.

U Danskoj, mehanički ključevi u školi Vejle Friskole zamijenjeni su SMARTair mrežnim sistemom za kontrolu pristupa. Preko 80 vrata i ormarića unutar škole zaključava se SMARTair bežičnim uređajima. Koristeći intuitivni SMARTair softver, menadžeri mogu u svakom trenutku pratiti gdje se ko nalazi u školi i kada. Evidencija se vodi i prati u realnom vremenu pomoću SMARTair sistema.

Saznajte kako SMARTair sistem sa kontrolom u realnom vremenu može unaprijediti sigurnost vaše zgrade i preuzmite besplatan vodič na
https://campaigns.assaabloyopeningsolutions.eu/smartair

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *