Svijet

Qognify prodat Hexagonu

Qognify, ponuđač softverskih rješenja za upravljanje sigurnosnim sistemima, postao je dio švedskog Hexagona, jednog od lidera u rješenjima digitalne realnosti koja spajaju senzore, softver i autonomne tehnologije.

Qognify je formiran 2015. kada je Battery Ventures preuzeo odjel za tehničku zaštitu Nice Systemsa, stvarajući tako novi brend na tržištu. Tri godine poslije Qognify je kupio On-Net Surveillance Systems i njegove brendove ONSSI i Seetec, formirajući velikog igrača na tržištu sigurnosti. Qognifyjeva rješenja za upravljanje videozapisima (VMS) i upravljanje incidentima (EIM) koriste kompanije i organizacije širom svijeta za ublažavanje rizika i smanjenje utjecaja incidenata na svakodnevne operacije.

“Pridruživanje Hexagonu daje Qognifyju mogućnost da poveća prisustvo u području sigurnosnih rješenja za kompanije – posebno u ključnim vertikalama kao što su javna sigurnost, infrastruktura i transport. Qognify će moći iskoristiti Hexagonov geografski doseg kako bi nastupio na dodatnim tržištima. Ova akvizicija stvara čvrstu osnovu za kontinuirani rast i razvoj, od čega će imati koristi i postojeći kupci i partneri”, kaže Steve Shine, izvršni direktor Qognifyja.

Qognify će poslovati kao dio Hexagonovog odjela za sigurnost, infrastrukturu i geoprostor. Okončanje transakcije podliježe uobičajenim regulatornim odobrenjima.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *