Objekti Stambena sigurnost Uredi / Poslovni prostori Videonadzorni sistemi

Serija 35 iz Honeywella:Nove IP kamere za pametne zgrade

Dizajnirane sa zaštitom od cyber napada, Honeywellove kamere serije 35 rade s videonadzornim sistemima koji su usklađeni sa članom 889, paragrafom B, američkog Zakona o budžetu za nacionalnu odbranu

Izvor: Honeywell Commercial Security; E-mail: SecuritySEE@Honeywell.com www.security.honeywell.com/ee/

Honeywellova serije 35 IP kamera i snimača odlična je za male i srednje poslovne objekte. Kamere su dostupne u širokom rasponu oblika i rezolucija i nude pametnu analitiku, izuzetnu jasnoću slike, fleksibilnu sistemsku integraciju, siguran prijenos podataka i jednostavnu instalaciju.

Vrhunski HD kvalitet slike

Serija 35 sadrži širok spektar kamera s rezolucijama od 3 MP (2048×1536) do 8 MP (3840×2160). Različiti oblici kućišta (micro dome, mini dome, ball, bullet, PTZ), objektiva i načina zumiranja čine ih pogodnim za više vrsta unutrašnjih i vanjskih instalacija. U zavisnosti od modela, otporne su na vodu/prašinu (IP66/IP67) i udarce (IK10), kompatibilne su s ONVIF profilima S, G i T i podržavaju microSD (klasa 10) kartice do 256 GB za lokalnu pohranu videozapisa. Kada su integrisani s MAXPRO ili mrežnim snimačima serije 35, podaci su u cijelosti zaštićeni AES256 enkripcijom. Ugrađeni PoE uklanja potrebu za odvojenim napajanjem i pripadajućim ožičenjem. Daljinska konfiguracija, motorizirano podešavanje zuma i autofokus mogući su putem web-klijenta ili iz NVR-a.

Ugrađena videoanalitika uključuje detekciju broja ljudi, upada i besciljnog zadržavanja, a njena pametna detekcija pokreta, koja u poređenju s tradicionalnom detekcijom pokreta, napravljena je da aktivira alarm kada AI algoritam prepozna objekat kao osobu ili vozilo, što smanjuje broj lažnih alarma. Kamere je moguće integrisati s više vrsta Honeywellovih snimača, poput onih iz serija 30 i 35, Pro-Watch, MAXPRO i ADPRO, te verzijom R710.1 (i kasnijima) softverske DVM platforme.

Smanjenje troškova

Honeywellovi snimači serije 35 cjenovno su pristupačni, podržavaju 4K rezoluciju i usklađeni su s NDAA-om. Korisnik može odabrati 4, 8, 16 ili 32-kanalni snimač, a veličinu hard diska po potrebi, jer ima proširivu internu memoriju. Podržavaju alarme koje aktiviraju kamere iste serije zbog neovlaštenog pristupa, upada, prevelike gužve i besciljnog zadržavanja. Koriste plug-and-play funkciju za brzo i jednostavno podešavanje. Svi kanali imaju PoE, što može smanjiti ukupne troškove.

Serija također ima modele usklađene s Honeywellovim MAXPRO Cloudom radi jednostavnijeg upravljanja i nadziranja više lokacija s bilo kojeg mjesta i u bilo koje vrijeme. Platforma integriše širok asortiman proizvoda, od CCTV rješenja do protivprovalnih i sistema kontrole pristupa. Tu je i Honeywell Smart Viewer, koji je namijenjen za povezivanje i upravljanje višestrukim snimačima serije 35, ima interfejs prilagođen korisniku, može se koristiti za upravljanje i konfiguraciju uređaja, uključuje pregled i reprodukciju videa uživo, upravljanje događajima, PTZ kontrolu i e-mape. Ovakav prikaz također ima podršku za više monitora, prilagođene prikaze, dvosmjerni audio i globalnu P2P daljinsku vezu za efikasno praćenje i rad. HSV podržava do 2.048 kamera i više NVR-ova, što ga čini idealnim za srednja i velika videonadzorna rješenja. Uz HTTPS i TLS 1.2 šifrirani streaming i komunikaciju između HSV-a i NVR-a serije 35, kupci mogu biti sigurni da je njihovo rješenje usklađeno s propisima, smanjiti potencijalne troškove i ostvariti prednosti sigurnog videonadzora.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *