Videonadzorni sistemi

Pozdrav! UNV-ova širokokutna kamera od 180° je službeno predstavljena!

U današnje vrijeme sve je više zahtjeva za kamerama sa širokim vidnim poljem za jednako široke otvorene prostore kao što su trgovi, raskrsnice i tako dalje. Tradicionalno rješenje za široke otvorene prostore je instalacija sa dvije i više kamera za praćenje cijele scene. No, to je prilično skupo i nezgodno za izvedbu. Kako bi riješila ovaj problem, kompanija Uniview je predstavila širokokutne kamere od 5MP i 180°. One nam mogu pomoći da dobijemo više informacija iz širokog vidnog polja, što ih čini pogodnim za mnoge širokokutne scenarije primjene.

Širokokutne kamere odlično rade u uslovima lošeg osvjetljenja zahvaljujući tehnologiji LightHunter ultra low light. Sa Univiewovim Ultra 265 pametnim kodekom, zahtjevi za propusnim kapacitetima i pohranom su niži nego ikad, kao i troškovi upravljanja HD slikama i video zapisima.

Širokokutne kamere od 5 MP sa vidnim poljem od 180° ne samo da nude sliku visokog kvaliteta, nego i napredne performanse. Sa svojom naprednom video analitikom i algoritmom za detekciju više ciljeva, širokokutne kamere nude cijeli spektar pametnih funkcija, uključujući detekciju upada, detekciju prelaska linija i detekciju zona ulaska/izlaska.

Kako bismo zadovoljili tržišnu potražnju, naše širokokutne kamere nude sljedeće funkcije:

Vrhunski panoramski prikaz

Širokokutna kamera nudi horizontalnu široku sliku od 180° zahvaljujući tehnologiji prikaza širokog kuta u prostranim scenama. Širokokutna kamera podržava i korekciju slike, pri čemu se nivo korekcije može konfigurirati u rasponu od 1-9.

Visoka rezolucija

Širokokutna kamera podržava sliku visokog kvaliteta sa rezolucijom od 5MP. To ne samo da osigurava visoku jasnoću slike, već i ispunjava različite korisničke zahtjeve za kvalitetom slike.

Napredna prilagodljivost okolini

Širokokutna kamera nudi vodootporan dizajn i otpornost na prašinu prema IP67 standardu. To garantira stabilan izlazni signal u širokom rasponu temperatura i napona.

Pametne funkcije

Širokokutna kamera podržava pametnu prevenciju upada i naprednu detekciju pokreta na temelju prepoznavanja različitih objekata, što može pomoći krajnjim korisnicima da lakše filtriraju lažne alarme.

Na osnovu klasifikacije ciljeva, pametna prevencija upada značajno smanjuje lažne alarme uzrokovane lišćem, pticama i svjetlima. Pri tom se kamera precizno fokusira na ljude, motorna i druga vozila.

Napredne performanse

IR domet bullet i kupolastih kamera je 20m. Kao dodatak ovoj funkciji, oba modela kamera podržavaju ugrađeni mikrofon, 256G slot za SD karticu i 120dB true-WDR koji omogućava jasnu sliku i u sceni s jakim svjetlom.

Primjene

Širokokutne kamere od 5MP i 180° pozicionirane su kao proizvodi srednje klase za tržište malih i srednjih preduzeća. One su pogodne i za mnoge scenarije kao što su raskrsnica, trg, stadion, parking, itd.

Za više informacija posjetite www.uniview.com.

Za sve upite kontaktirajte chengchao@uniview.com

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *