Svijet Videonadzorni sistemi

Serija HeatPro masovnom tržištu nudi preciznu zaštitu i detekciju unutar perimetra

Kompanija Hikvision, proizvođač rješenja baziranih na tehnologiji Interneta stvari (IoT) s fokusom na video, predstavila je HeatPro, novu serije termalnih kamera koje su dizajnirane kao ekonomično rješenje za odvraćanje i slanje upozorenja za sve vremenske prilike. One su, pri tom, posebno korisne za zaštitu perimetra i sprečavanje pojave požara.

Kamere iz serije HeatPro posjeduju termalnu video analitiku na bazi dubokog učenja koja služi za zaštitu perimetra, mjerenje temperature objekata i otkrivanje požara uz aktiviranje alarma u stvarnom vremenu. Funkcije poput precizne klasifikacije ljudi i vozila, vizualnih i zvučnih alarma za zaštitu perimetra i brzih alarma za detekciju neuobičajenih temperatura radi prevencije požara čine ih idealnim za mala i srednja te velika preduzeća (MSP).

Zaštita perimetra uz podršku vještačke inteligencije
Kada osiguravate perimetar, veća preciznost i niska stopa pojave lažnih alarma mogu pomoći u smanjenju operativnih troškova. HeatPro serija to postiže ponudom napredne video analitike zasnovane na algoritmima dubokog učenja koji značajno smanjuju broj lažnih alarma.

Kamere se fokusiraju na zaštitu perimetra unutar kraćeg dometa (0-50 metara) u kojem se vrši otkrivanje i klasifikacija ciljeva. Primjena vještačke inteligencije znači da kamere mogu razlikovati osobu od vozila. To je posebno korisno kada su dva praćena objekta blizu jedan drugom. Njih se ranije prepoznavalo samo kao jednu ‘metu’, ali inteligentni algoritmi danas omogućavaju da se oni identificiraju zasebno, čime se povećava preciznost.

Termalne kamere također mogu lako locirati potencijalne prijetnje u uvjetima nulte vidljivosti odnosno u situaciji u kojoj su konvencionalne kamere nemoćne. One to čine otkrivanjem latentne emisije zračenja kod objekata, bez oslanjanja na vidljivu svjetlost. To znači da ove kamere mogu raditi u svim vremenskim uvjetima i tokom noći bez tračka svjetla. One ne emitiraju svjetlost, što znači da ne otkrivaju svoje prisustvo, što ih čini posebno korisnim u scenarijima u kojim je sakrivanje poželjno.

Serija HeatPro je dizajnirana i za efikasnu i brzu instalaciju tj. za jednostavno postavljanje u tri koraka za koje vam ne treba više od 30 sekundi. Rad s termalnim kamerama nekada je zahtijevao angažman inženjera za konfiguriranje i provjeru, što je uzimalo dodatno vrijeme i energiju. HeatPro kamere su dizajnirane za što brže i jednostavnije instaliranje – one se veoma lako postavljaju, tako da instalateri mogu potrošiti više vremena na njihovo pravilno konfiguriranje za optimalni rad i najnižu moguću stopu lažnih alarma.

Mjerenje temperature za zaštitu od požara
Serija HeatPro nudi i funkciju mjerenja temperature. Ovaj postupak je posebno koristan u scenariju u kojem bi pregrijavanje moglo dovesti do požara. Kamera, pri tom, nudi beskontaktno mjerenje temperature uz brzu i vidljivu detekciju. To znači da se odgovarajuće mjere mogu poduzeti na vrijeme i tako potencijalno spriječiti pojavu i širenje požara. Kamera može aktivirati požarni alarm brže nego što je to slučaj kod senzora dima.

Funkcija mjerenja temperature može se koristiti i za podršku provjeri svakog potencijalnog problema sa pregrijavanjem i njegovom otklanjanju.

Serija obuhvata više različitih modela i opcija u tzv. bullet i kupolastim formatima, kao i sa dvostrukim ili pojedinačnim sočivima. Kamere se mogu ugraditi u brojna rješenja i integrirati se sa mrežnim videosnimačima (NVR), AX PRO alarmnim sistemima, pa čak i Hik-Connect tehnologijom za mobilna upozorenja u stvarnom vremenu koja se šalju putem telefona. Modeli se mogu koristiti u različitim scenarijima, uključujući stambene zgrade, urede, gradilišta, parkirališta, maloprodajne objekte i skladišta.

„Ove kamere su posvećene kreiranju profesionalnih zaštitnih rješenja za masovno tržište i nude zaštitu perimetra s naprednom preciznošću, kao i otkrivanje požara uz vrhunsku osjetljivost“, kaže Peter Guan, direktor prodaje i marketinga u Hikvision Europe. „Hikvision HeatPro serija pruža profesionalnu zaštitu na jedan jednostavan način“.

Ovdje možete pronaći više informacija o HeatPro seriji.

 

 

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *