Videonadzorni sistemi

Inteligentna kontrola pristupa pomoću ključeva sada je integrisana sa Genetec Security Center platformom

CLIQ, pouzdani sistem bežičnog zaključavanja iz ASSA ABLOY Opening Solutions, sada nesmetano radi u kombinaciji sa platformom Security Center kompanije Genetec. Ova nova integracija pomaže korisnicima navedene platforme da prošire svoje mogućnosti kontrole pristupa, efikasnije upravljaju zaključavanjem i kvalitetnije zaštite sve vrste prostorija od sve sofisticiranijih i raznovrsnijih prijetnji.

“Genetec je prepoznat kao svjetski lider u industriji sigurnosnih rješenja zasnovanih na IP tehnologiji”, kaže Thomas Åkerberg, direktor poslovne jedinice za CLIQ tehnologiju u ASSA ABLOY Opening Solutions EMEA. ”Kvalitetna partnerstva mogu ponuditi najbolja rješenja u klasi. Sada obje kompanije Genetecovim korisnicima širom svijeta nude mogućnosti kontrole pristupa pomoću ključeva.”

Svaka organizacija koja koristi Genetec Security Center 5.7 sada može postaviti CLIQ bežične brave i katance sa ključevima u svojim prostorijama. Integracija putem softvera CLIQ Web Manager proširuje mogućnosti kontrole pristupa Security Center sigurnosne platforme. Istovremeno, ona omogućava programiranje CLIQ inteligentnih ključeva na baterije sa precizno definiranim pravilima pristupa, i to preko jedinstvenog i dobro poznatog sučelja. Kao rezultat toga, organizacije mogu proširiti svoju kontrolu pristupa i riješiti probleme s gubitkom ključeva. Budući da je CLIQ rješenje koje se postavlja bez kablova, sama instalacija je jednostavna.

Osoblje i drugi korisnici u objektima više nisu izloženi potencijalnim neugodnostima: oni mogu zadržati svoje originalne akreditive, dok administratori sada mogu donijeti pravila za vlasnike kartica i odobriti dodatni pristup putem CLIQ uređaja. Pri tom, menadžeri sigurnosti prilagođavaju rasporede pristupa na licu mjesta ili na daljinu.

Napredna funkcija upravljanja ključevima koju nudi CLIQ štiti organizacije od sigurnosnih prijetnji koje predstavljaju izgubljeni ključevi. CLIQ ključevi na baterije mogu se ponovno programirati, tako da ih sistem može onemogućiti čim se izgube. CLIQ štedi i na troškovima prilagođavanja fizičkih brava, jer se ono vrši elektronskim putem: administrator sistema Security Center može brzo izmijeniti dozvole pristupa za postojeći ključ ili prosto izdati novi programabilni CLIQ ključ.

Ponuda cilindara CLIQ ide izvan okvira brava za vrata i obuhvata mnoge druge vidove primjene npr. bežične cilindre za ormare i ormariće, liftove, mašine i ulaze, kao i katance od kaljenog čelika za spoljnu upotrebu. Instalacija ovih programabilnih cilindara za zaključavanje je jednostavna i bežična. Pri tom se upravljanje preko Security Center platforme odvija besprijekorno.

„Inteligentni ključevi korisnicima pružaju mogućnost da prošire kontrolu i upravljanje pristupom izvan fizičke mreže, zadržavajući objedinjeno iskustvo i mogućnosti vođenja evidencije kakvo nudi Genetec“, kaže Jean Philippe Deby, direktor poslovnog razvoja za EMEA regiju u Genetecu.
“Uz rastuću važnost upravljanja i zaštite naše kritične infrastrukture, podrška za inteligentne ključeve i brave kao što je CLIQ Genetecovim korisnicima daje mogućnost da prošire svoj uticaj na infrastrukturu sve do samog ruba“.

Saznajte više o integraciji sistema zaključavanja CLIQ s vašim pristupnim sistemom i preuzmite besplatni vodič za integraciju na
https://campaigns.assaabloyopeningsolutions.eu/hubfs/CLIQ%20WM%20integration/AA_CLIQ_Data%20Sheet_Genetec_Final.pdf

 

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *