Regija

Užice ulaže 212.000 eura u sigurnost Prve osnovne škole

Učenici i osoblje “Prve osnovne škole kralja Petra II” u Užicu će s novom školskom godinom dobiti i videonadzor kao dio programa “Pametni gradovi”, koji provodi Ministarstvo bez portfelja zaduženo za inovacije i tehnološki razvoj.

Predviđeno je da se projekat realizuje za dva mjeseca, a Užicu je za finansiranje ovog projekta odobren iznos od blizu 212.000 eura (24.817.284 dinara), saopćila je gradska uprava.

Naime, Prva osnovna škola će u okviru programa “Pametna škola”, koji se odnosi na podizanje kapaciteta grada u oblasti digitalizacije u javnom sektoru, dobiti: “sistem videonadzora (kamere s videoanalitikom), sistem kontrole pristupa, sistem za detekciju i dojavu požara, SOS pozivne tačke i sistem ozvučenja i multimedije”, rečeno je iz gradske uprave za eKapiju.

Inače, Užice je jedna od osam lokalnih samouprava koje su dobile sredstva za realizaciju projekata u okviru programa za razvoj “pametnih gradova” u ukupnom iznosu od 1,7 miliona eura (206 miliona dinara).

Ugovori su 9. augusta u Vladi Srbije uručeni predstavnicima Čačka, Kraljeva, Gornjeg Milanovca, Užica, Aranđelovca, Kikinde, Zaječara i Beograda.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *