Videonadzorni sistemi

VIGI AI kamere kompanije TP-Link: Vaše poslovanje može biti zaštićeno

Zabrinuti ste jer mislite da ne možete dovoljno brzo locirati različite incidentne situacije, zbog čega biste mogli pretrpjeti nepotrebnu materijalnu štetu? Da biste riješili ovaj problem, postavili ste kamere za snimanje u stvarnom vremenu. Međutim, one mogu samo snimati, ali ne i razumjeti ono što vide

Vještačka inteligencija je tu da preokrene situaciju u vašu korist. Ona nadzornim kamerama daje digitalni mozak za njihove oči, pa će sada moći i da razumiju snimljeni sadržaj. Jednostavno rečeno, pomoću AI čipova i algoritama dubokog učenja kamere koje koriste vještačku inteligenciju mogu inteligentno pratiti ciljane ljude i vozila putem analize videosadržaja u realnom vremenu. O tome će slati obavještenja na mobilni telefon ili PC i to trenutno. Osim toga, tu su i koristi od Smart Search pretrage, koja se oslanja na ciljane karakteristike i tipove događaja, što može uštedjeti sate pregledanja videosadržaja. Koje konkretne prednosti nude VIGI kamere sa vještačkom inteligencijom i kako one mogu zaštititi vaše poslovanje?

Detekcija nepotrebnog zadržavanja i prelaska linije

Što ranije uočite potencijalne sigurnosne probleme, možete lakše minimizirati njihove posljedice. VIGI AI kamere prate da li se neka sumnjiva osoba nepotrebno zadržava u određenoj zoni i šalju blagovremena upozorenja o stanju na terenu. Ova funkcija može efikasno spriječiti izbijanje sigurnosnih incidenata, npr. na mjestima gdje su postavljeni bankomati, na kasama, u predvorjima itd. Funkcija praćenja prelaska linije omogućava vam da postavite virtuelnu granicu u zaštićenim zonama i dobijate upozorenja svaki put kada neka osoba pređe navedenu granicu iz jednog ili oba smjera. Ovo je efikasnije od standardne detekcije pokreta, koja bilježi samo pokrete jer se na ovaj način materijalna šteta svodi na minimum.

Uklanjanje i otkrivanje napuštenih predmeta

AI kamere nude još jednu funkciju koja će vam pomoći da unaprijedite zaštitu vašeg biznisa – uklanjanje/detekciju napuštenih predmeta. Kamera će vas obavijestiti čim neko ukloni ili negdje ostavi određeni predmet, što je veoma korisno za nadzor poslovanja maloprodajnih objekata, praćenje aktivnosti kradljivaca ili detekciju ostavljenih predmeta kao što su prtljag, torbice, opasni materijali i drugo. Možete, također, lako definirati posebne zone na osnovu konkretnih poslovnih potreba kao što je praćenje odlaska osoblja. Možete dobijati trenutna obavještenja u situaciji kada ove kamere otkriju da neko ulazi u određenu zonu ili je napušta. Na ovaj način VIGI AI kamere mogu bolje brinuti o sigurnosti vašeg poslovanja.

Automatsko praćenje i pametno pretraživanje

VIGI kamere sa vještačkom inteligencijom omogućavaju i praćenje konkretnih osoba ili vozila u pokretu i inteligentnu analizu snimljenog materijala. Naprimjer, ako neko uđe u zabranjenu zonu, one automatski aktiviraju kretanje kako bi pratile pokretnu metu i snimale video u realnom vremenu. Više nećete propustiti nijedan detalj.

Zamislite, na kraju, da morate provesti cijeli dan pregledajući svaki kadar u potrazi za željenim snimkom. To je iscrpljujući proces koji samo odgađa odgovor na stvarne alarme. Međutim, Smart Search funkcija može lako riješiti ove probleme. Ona vam omogućava da pregledate i locirate konkretne videoklipove prema događaju, vozilu, osobi, vremenu i sl. umjesto da pretražujete bezbrojne neimenovane snimke, što znatno povećava efikasnost analize događaja i smanjuje troškove rada.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *