Svijet

VIVOTEK-ov VORTEX Connect za prelazak u oblak

VIVOTEK, globalni pružalac IP videonadzornih rješenja, predstavio je cloud sigurnosnu uslugu VORTEX. Ova nova funkcionalnost integrisana je u najnoviju generaciju mrežnih videosnimača te kompanije, omogućavajući korisnicima da se lako povežu s NVR-ovima i istovremeno jednostavno koriste VORTEX usluge. Korisnici mogu nadograditi u oblak bez zamjene postojećih mrežnih kamera, zadovoljavajući sigurnosne potrebe u bilo koje vrijeme, na bilo kojem mjestu i putem bilo kojeg uređaja.

S karakteristikama poput visokokvalitetne slike, napredne analize pomoću vještačke inteligencije i besprijekornog daljinskog upravljanja, VORTEX olakšava kompanijama brz prijelaz na operativna rješenja u oblaku. Prema izvještaju o videonadzoru za 2023. godinu, globalni prihod od cloud softverskih usluga doživio je godišnji prosječni rast od 22% u posljednjih pet godina. Procjenjuje se da će ukupni prihod od videonadzora kao usluge (VSaaS) rasti za preko 28% u 2023. godini, što ukazuje na značajan potencijal tržišta sigurnosnih rješenja u oblaku.

Kako bi iskoristio tržišne prilike, VIVOTEK planira lansirati i VORTEX Connect PRO, čime će znatno povećati ograničenje povezivanja uređaja. VORTEX Connect PRO će omogućiti dodjelu do 1.000 korisnika, pružajući individualni pristup privatnosti i dozvole za dodjelu grupa kamera. Korisnici će moći jednostavno opozvati ili izmijeniti postojeće postavke, poboljšavajući efikasnost raspodjele resursa i fleksibilnost upravljanja. Važni segmenti događaja će se moći sigurno arhivirati i sigurnosno kopirati u oblaku, smanjujući rizike povezane s kvarovima hard diskova, brisanjem zbog nedostatka prostora za snimanje ili prepisivanjem. Također, sistem će osigurati besprijekorne nadogradnje firmvera uređaja, minimizirajući vrijeme održavanja korisnika i unapređujući ukupne mogućnosti upravljanja.

VORTEX Connect je kompatibilan s novom serijom NVR-ova, uključujući ND9326P, ND9426P, ND9542P i ND9442P, koji mogu pružiti napajanje i mrežni prijenos bez potrebe za PoE switchevima.

Snimači dolaze s ugrađenim TrendMicrovim antivirusnim softverom, što poboljšava povjerljivost i sigurnost prijenosa slike i pristupa s AES 265 i TLS 1.2 zaštitom. NVR-ovi također podržavaju povezivanje preko 30.000 mrežnih kamera usklađenih s ONVIF-ovim profilom S, rješavajući izazove složenih konfiguracija mreže i optimizirajući ukupnu strukturu troškova za korisnike. To će znatno unaprijediti korisničku praktičnost i upotrebljivost.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *