Kontrola pristupa

Inovativno digitalno rješenje za zaključavanje štandova bez ključa

Zaštita štandova na sajmovima je izazov. Izlagači žele stalni protok ljudi, posebno onih s kojim se prvi put susreću. Zbog toga oni posjećuju velike sajmove.

Oslanjanje na obezbjeđenje izložbe, nažalost, nije dovoljno. Pojedinačnim štandovima je potrebna vlastita zaštita, posebno za prostore u kojima se čuvaju vrijedna oprema, uzorci proizvoda ili povjerljivi komercijalni dokumenti.

Kompanija ExpoFactory sa sjedištem u Barceloni specijalizira se za dizajn i izgradnju nagrađivanih izložbenih štandova za MICE, maloprodaju i stambeni sektor i arhitekturu**. Tamo su svjesni da je sigurnost štandova sastavni dio potreba kupaca i da održavanje štandova nije jednostavno. Zato je traženo inovativno, moderno rješenje koje bi bilo fleksibilnije i praktičnije od mehaničke zaštite sa bravom i ključem.

Još dva faktora su bila ključna u njihovom odabiru. Prvi je jednostavna instalacija kako bi se osiguralo da brave za ugradnju ne usporavaju proces izrade. Drugi, jednako važan je mogućnost lakog resetovanja i ponovnog korištenja uređaja. ExpoFactory je tražio brave za koje se može vjerovati da će trajati.

Svako ima svoj PIN i niko ne nosi ključeve

Za zamjenu ručnih mehaničkih ključeva i cilindara, odabran je Code Handle Door, digitalna PIN brava unutar elegantne ručke. Do sada je postavljeno 60 uređaja.

Uz Code Handle, sve što je potrebno za otključavanje je siguran PIN od četiri do šest cifara. Nema gubljenja ili praćenja ključeva, kao ni rizika od kopiranja.

„Code Handle nudi moderan dizajn, jednostavnu instalaciju i eliminira potrebu za fizičkim ključevima,” kaže Adelfio Marino, menadžer logističkog centra u ExpoFactory.

Instalacija je brza: Code Handle se postavlja preko standardnog cilindra i fiksira se pomoću dva zavrtnja. Unutrašnji otvor za baterije čuva kompaktnost uređaja. Nema ožičenja ili softvera o kojem treba brinuti. Kada se događaj završi, lako je resetirati uređaj koji je tada spreman za postavljanje na drugi sajamski štand.

Code Handle trenutno unapređuje sigurnost štanda. Tako se osigurava da samo određene osobe imaju pristup prostoru, a ne svi koji dođu do ključa. Bez ključeva koje si prate, lakše je i organizirati sigurnost štanda. Svi na štandu rade brže jer ne čekaju dolazak korisnika ključa. Uz Code Handle, vođa tima bira do devet različitih PIN-ova za ovlašteno osoblje i otkazuje ih kad god poželi.

To je praktično digitalno rješenje skrojeno za užurbane sajmove. „Sve je lako i efikasno“, dodaje Adelfio. „To naš konačni proizvod čini kvalitetnijim. Klijenti to cijene.”

Sa svojom jedinstvenom kombinacijom izdržljivosti, elegantnog dizajna i lakoće upotrebe, digitalna brava Code Handle već je našla svoje mjesto u javnim i privatnim prostorima u svim tipovima okruženja, od klinika i apoteka do trgovina i kućnih ureda.

*: displaywizard.co.uk/trade-show-statistics

**: expofactoryspace.com/empresa

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *