Kontrola pristupa

Elektronske brave sa samostalnim napajanjem se savršeno uklapaju u projekte održive gradnje

Novi stambeni kompleks “A Place To” u Esbjergu fokusira se na održivost. Misija je održati ekološki profil kompleksa tokom njegovog životnog ciklusa. Izvođač radova je počasni član Savjeta za zelenu gradnju Danske – organizacije koja promovira održivu gradnju. Tražena je efikasna kontrola pristupa u skladu sa savremenim stilom i etosom održivosti.

Preko 300 stanova raspoređeno je unutar tri tornja. Oni su povezani zajedničkim prostorima koji nude brojne mogućnosti za društvene aktivnosti i zajednički život. Tu su kafić, prostor za fitnes i jogu, veliki ekran, kutak za čitanje, radne stanice, zajedničke kuhinje i još mnogo toga.

Za efikasnu kontrolu pristupa, traženo je rješenje za uštedu energije koje bi radilo bez baterija ili žica. Izvođači su htjeli da imaju koristi od upravljanja pristupom u oblaku kako bi zaposlenima omogućili cjelodnevnu praktičnu kontrolu sa svakog mjesta.

Podrška za integraciju bila je još jedan od prioriteta, s ciljem da se omogući neometan rad s ostalim sistemima u kompleksu, uključujući online čitače i interfone, kao i dugoročno održive tehnologije. Zahvaljujući tome moguće je dodati nove funkcije ili kapacitete u svakom trenutku.

Zaključavanje uz prikupljanje energije i upravljanje preko oblaka

PULSE elektronski cilindri s ključevima i tehnologijom prikupljanja energije sada štite više od 300 stanova u kompleksu „A Place To“. „Išli smo na dugoročno održivo rješenje kojem ne treba održavanje i kod kojeg ne moramo mijenjati baterije,“ objašnjava Peter Høpfner , operativni direktor i osnivač kompleksa.

PULSE uređaji se sami napajaju i rade bez vanjskog izvora energije. Snaga koja se koristi prilikom umetanja ključa kreira energiju koja se prikuplja kako bi se aktivirala šifrirana elektronska sigurnost. „Kod PULSE-a je veliki plus to što ključevi i brave rade bez baterija i kablova,” dodaje on.

Kontrolom pristupa na lokaciji upravlja se pomoću softvera Incedo Open u oblaku. Administrator može promijeniti sve pristupne dozvole preko interneta. Ključevi se brzo ažuriraju na integriranim interfonima ili online čitačima. To znači da su ovlaštenja za pristup kod svakog korisnika uvijek aktuelna.

Incedo Open olakšava poništavanje izgubljenih ključeva. Administrator može pratiti ko koristi brave u svakom trenutku, što pojačava osjećaj sigurnosti među stanarima. PULSE ključ koristi i RFID čip. On služi kao pristupna kartica za ulaz i zajedničke prostore za praktičnije i efikasnije korištenje.

Važno je znati da platformski Incedo ekosistem nudi „dugoročnu održivost, što znači da podržava buduće integracije sa drugim sistemima“, kaže Høpfner. Kada se u kompleksu javi potreba za novitetima, prateći sistem se može nadograditi i prilagoditi novim zahtjevima.

Dobitnik nagrade Building Energy Award

U maju je PULSE osvojio nagradu Building Energy Award 2022 koju dodjeljuje BYGGERI, najveći danski sajam građevinarstva. Ova nagrada se dodjeljuje energetski štedljivim građevinskim materijalima i komponentama za ovaj sektor.

Svrha nagrade je promocija inovativnih proizvoda i rješenja u građevinarstvu i podizanje svijesti o klimatski prihvatljivim građevinskim materijalima.

Saznajte više o PULSE sistemu digitalnog zaključavanja uz prikupljanje energije na https://campaigns.assaabloyopeningsolutions.eu/pulse

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *