Kontrola pristupa

Zatvarači vrata kompanije ASSA ABLOY ostvarili vrhunske rezultate na Univerzitetu u Edinburgu

Kao historijski važna institucija u glavnom gradu Škotske, Univerzitet u Edinburgu je među najbolje ocijenjenim evropskim institucijama visokog obrazovanja i centar izvrsnosti u oblasti istraživanja. Univerzitet obuhvata i upravlja sa preko 600 zgrada širom Škotske, od objekata historijske baštine do savremenih zgrada.

 Želja za podizanjem kvaliteta i standardizacijom u svim zgradama navela je Univerzitet da potraži zamjenu za postojeće zatvarače vrata. Oni su se godinama nabavljali „na komad“ od više različitih proizvođača.

Univerzitet je tražio ujednačenost u kvaliteti i funkcionalnosti zatvarača za različite primjene. Kriteriji za odabir pravog rješenja uključivali su isplativost proizvoda iz perspektive njegovog cijelog životnog vijeka i troška vlasništva, a ne samo u odnosu na početnu cijenu.

Traženi su kontrolni sistemi za vrata sa visokom efikasnošću uz minimalno korištenje snage i potpunu pokrivenost certifikatom za standard EN 1154 / 1155. Sve je trebalo dobiti od dobavljača kome se može vjerovati u pogledu pružanja trajnih usluga servisa i podrške prema specifikacijama.

„Kompanija ASSA ABLOY je odabrana jer imamo povjerenje u brend. Oni nude cjelovitu pokrivenost testovima i transparentnost u lancu nabavke,” kaže Cameron Duncanson, koordinator održavanja na Odsjeku za objekte Univerziteta u Edinburgu.

Univerzitet je već imao iskustva s proizvodima kompanije ASSA ABLOY i pruženom kontinuiranom uslugom: „ASSA ABLOY zatvarači za vrata se ovdje koriste već sedam godina bez ijednog kvara“, dodaje on.

Prednosti Cam-Motion tehnologije zatvaranja vrata

Menadžeri objekata su mogli odabrati odgovarajuće ASSA ABLOY Cam-Motion rješenje za svaki prolaz – više od 1500 sistema je instalirano u zgradama. Neupadljivi dizajn proizvoda kod ASSA ABLOY Cam-Motion zatvarača vrata odgovara raznolikim potrebama velikog broja objekata.

Pokrivene zgrade kreću se u rasponu od renoviranih historijski značajnih objekata do Nucleusa, novog velikog centra za studente i osoblje čija će prva faza izgradnja biti završena ove godine*.

Cam-Motion tehnologija je predviđena za zahtjevna okruženja kao što su univerziteti. Vrata se moraju kvalitetno zatvarati radi sigurnosti, toplotne efikasnosti i zaštite od požara. Modeli iz ove serije ispunjavaju zahtjeve Univerziteta u pogledu certifikata i nude efikasnu protivpožarnu zaštitu.

Cam-Motion zatvarači vrata imaju simetrični dizajn koji omogućava da se svaki model može postaviti na vrata ili okvir za guranje i povlačenje, što maksimalno pojednostavljuje instalaciju. Osoblje i izvođači radova mogu za svaka vrata podesiti zasun i brzinu zatvaranja preko lako dostupnih prednjih ventila. Sistem podesive vodilice prema visini omogućava naknadno podešavanje bez troškova ili kašnjenja.

„U sklopu paketa podrške, stručnjaci kompanije ASSA ABLOY obučili su osoblje za ugradnju novih zatvarača vrata, što su čak i majstori sa decenijama iskustva smatrali korisnim”, kaže Barry Harris, regionalni menadžer specifikacija u ASSA ABLOY Opening Solutions. “Univerzitet se može i dalje oslanjati na ASSA ABLOY zatvarače vrata i tokom njihovog produženog životnog vijeka.”

Saznajte više o zatvaračima vrata ASSA ABLOY Cam-Motion na https://www.assaabloy.com/group/emeia/solutions/topics/door-closers

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *