Kontrola pristupa

Značaj kontrole pristupa u vašem prostoru za zajednički rad

Korisnici i posjetitelji vašeg prostora za zajednički rad cijene moderna i fleksibilna rješenja. Drugim riječima, oni vrednuju upravo ono što je suprotno praksi primjene mehaničke tehnologije brave i ključa. Srećom, postoji jedna inteligentna sigurnosna alternativa koja je prijatelj vašeg budžeta i ne traži zahtjevne instalacije.

Prema novim prognozama, prostori za fleksibilni rad u regiji EMEA će do 2022. godine brojati oko 17.000 objekata*. Pružanje usluga zajedničkog rada (coworking) je dinamično tržište, sa sve oštrijom borbom za korisničku bazu koja zna šta želi. Pravo rješenje za kontrolu pristupa pomaže vašem prostoru da se istakne u odnosu na konkurenciju i pruži konkretne pogodnosti korisnicima i njihovom stilu rada.

Inteligentnija iskorištenost prostora
Mnogi kreativni i tehnološki orijentirani korisnici ovih prostora zahtijevaju neograničen pristup. Prema publikaciji Harvard Business Review, osjećaj kontrole koji im pruža takva fleksibilnost jedan je od razloga zašto ljudi postižu dobre rezultate u prostorima za zajednički rad**. Ako imate pristupni sistem kojim možete upravljati na daljinu, preko računara ili pametnog telefona, osoblje ne mora ni biti na licu mjesta kako bi upravljalo kretanjem korisnika koji dolaze i odlaze tokom cijelog dana.

Inteligentni sistem kontrole pristupa također može ponuditi vrijedne poslovne podatke u stvarnom vremenu. Ko koristi vaš prostor i kada? Što više znate, veća je vjerovatnoća da ćete donijeti kvalitetnije poslovne odluke

Kvalitetnija zaštita imovine i upravljanje nezgodama
Otvoreni i zajednički rad uključuje mnoštvo skupih tehničkih i ličnih predmeta koji se ostavljaju bez nadzora. U izvještaju kompanije JLL koja se bavi komercijalnom imovinom navodi se sljedeće: „Iako su prostori za zajednički rad prilično sigurna okruženja za ostavljanje ličnih stvari bez nadzora u odnosu na tipični kafić, kompanije i dalje rizikuju njihov nestanak“.*** Vi možete maksimalno povećati sigurnost i smanjiti rizik po korisnike prostora uz efikasnu kontrolu pristupa. Korisnici neće iznajmljivati stolove kod kojih postoji rizik od krađe a vi sigurno ne želite upravljati prostorom koji bije glas da ne štiti imovinu od ovih pojava.

Zamislite najgori scenarij po korisnika: dogodilo se nešto neočekivano ili su nestale njihove lične stvari. Sistem kontrole pristupa pomaže vam da to brzo i efikasno riješite. Budući da svi nose personalizirane akreditive za koje odmah možete dobiti evidenciju korištenja pomoću pristupnog softvera, vi veoma brzo možete saznati ko je otišao gdje i kada. Vođenje istraga je znatno lakše.

Izbacivanje ključeva iz igre
U bilo kojem većem radnom prostoru, teško je pratiti korištenje standardnih fizičkih ključeva bez posebnog sistema za upravljanja njima. Neki tipovi fizičkih ključeva se relativno jednostavno izrađuju bez dozvole. Koliko vremena gubite u slučaju gubitka ili krađe ključa? Promjena standardne mehaničke brave dugotrajan je i skup proces.

Kada instalirate sistem kontrole pristupa, jednim klikom možete poništiti bilo koji ključ, karticu ili pametni telefon. Svaki uređaj možete programirati i reprogramirati kada god želite. Nikad više nećete morati promijeniti bravu.

Prostor za rast ili promjenu mišljenja
Otprilike dvije trećine vlasnika prostora za zajednički rad planira proširiti svoje objekte u budućnosti ****. Dobra vijest je da su sistemi za bežičnu kontrolu pristupa kakav je SMARTair kompanije ASSA ABLOY neograničeno fleksibilni. Možete lako dodavati nove zone, prebacivati brave ili uključivati nove lokacije kako se vaše poslovanje razvija. Bežična kontrola pristupa pomaže vam da u bilo koji trenutak i na jedan ekonomičan način promijenite sigurnosni status vrata ili proširite prostore za zajednički rad na dodatne spratove. Bilo da dodajete prostor za sastanke ili povezujete dvije kancelarije, više vam nisu potrebni nikakvi ključevi ili kablovi.

Imidž je sve
Moderni radnici daju prednost praktičnosti i korisničkom iskustvu. Najnoviji elektronski pristupni sistemi nude mogućnost da na svom pametnom telefonu nosite virtualne ključeve umjesto fizičkog ključa ili kartice. Inteligentan pristup pomoću pametnog telefona učiniti će vaš prostor prepoznatljivijim u odnosu na lokalnu konkurenciju.

Možete li svom prostoru pronaći dodatni izvor prihoda tako što ćete organizirati događaje tokom vikenda ili večeri? Budući da su ključevi za pametne telefone jako fleksibilni, oni vam omogućavaju da odobrite vremenski ograničen pristup privremenom osoblju ili posjetiteljima. Kad se događaj završi, njihovi „ključevi“ više neće otključavati vaša vrata. Ne morate poduzimati ništa jer se sve odvija automatski.

Saznajte kako na pristupačan način možete unaprijediti sigurnost prostora za zajednički rad i preuzmite besplatni vodič za kontrolu pristupa u ovim objektima, ili rezervirajte termin za besplatno stručno savjetovanje: https://campaigns.assaabloyopeningsolutions.eu/smartair-coworking

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *