Kontrola pristupa Sistemi za kontrolu pristupa Softveri

Špica: Time&Space u kompaniji Jajce Alloy Wheels

Špicin Time&Space sistem je Jajce Alloy Wheels omogućio automatizaciju i olakšavanje procesa planiranja rada te evidencije i obračuna radnog vremena. U okviru toga su integrisani modul za pripremu za obračun plata te za odobrenja za prijavu zahtjeva za različitim vrstama odsutnosti

Piše: Igor Fürst, voditelj marketinga, Špica International; E-mail: Igor.Furst@spica.com

Jajce Alloy Wheels, uspješna kompanija s više od 200 zaposlenika, proizvodi aluminijske felge, najviše za njemačko tržište, i najveće je privredno društvo u gradu Jajcu, ali i jedan od najznačajnijih bosanskohercegovačkih izvoznika. S proizvodnjom su počeli 1985. godine, a od 2006. godine prelazi u vlasništvo luksemburške kompanije Eubrowheels, kada i dolazi do izgradnje proizvodnih hala te proširenja rada. Kompanija danas mnogo ulaže u razvoj infrastrukture i novih tehnologija, čime se želi izdvojiti od konkurencije.

Zdrav kolektiv

Kratkoročni cilj uprave je, uzimajući u obzir inflaciju, održavanje stabilnosti poslovanja i održavanje dobrih odnosa s kupcima i dobavljačima. Ulaganje u edukaciju zaposlenika i uhodan hijerarhijski odnos zaposlenika unutar kompanije jedan je od najvažnijih elemenata uspješnosti. Drugi, ne manje bitan faktor uspjeha predstavlja usmjereno ulaganje u elemente koji utječu na kvalitet proizvoda. Jajce Alloy Wheels kontinuirano radi na poboljšanju poslovnih procesa i automatizaciji poslovnih funkcija. U skladu s tim, odlučili su se za uvođenje Špicinog sistema za evidenciju radnog vremena Time&Space, kojim su obuhvatili cjelokupan proces evidencije i obračuna radnog vremena.

O implementiranom rješenju

Time&Space sistem za evidenciju radnog vremena je u velikoj mjeri olakšao organizaciju u Jajce Alloy Wheelsu na način da su automatizirali HR procese, napravili znatne uštede vremena zaposlenika u vezi s obračunom plata te smanjili odsustvo radnika. Modul Approval Workflow (modul za odobrenja) omogućio je digitalizaciju odobrenja i zahtjeva za godišnjim odmorima, poslovnim putevima i prekovremenim radom te drugih situacija u vezi s prisutnošću ili odsutnošću radnika, čime je postignut brži protok informacija i smanjenje uskog grla administrativnog posla i papirologije.

Kako bi se dodatno automatizirali procesi, uveden je i Payroll Integration Framework, modul koji omogućava pripremu za obračun plata. Ovaj modul omogućava bržu obradu podataka zahvaljujući automatskom prijenosu podataka između programa, kao i smanjivanje grešaka koje nastaju ručnim unosom. Iz kompanije su istakli da se zadovoljstvo zaposlenih povećalo uvođenjem ovog sistema, jer su u mogućnosti pratiti stvarno stanje sati u realnom vremenu, vidjeti preostale dane godišnjeg odmora i slično. Efekti implementacije Time&Space sistema su kreiranje izvještaja u skladu sa Zakonom o radu, automatizacija unosa podataka za obračun plata, upravljanje odsustvom zaposlenih, ušteda vremena i resursa, transparentnost, fleksibilnost i dnevna ažurnost.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *