Kontrola pristupa Softveri

Bosch: Access Management System 5.0 i Visitor Management 5.0

Kontrola pristupa bitna je komponenta sigurnosti zgrade. Potreban vam je zaista pouzdan softver da upravljate profilima različitih korisnika koji ulaze u vaš objekat i koji je, uz to, otvoren za integraciju sa drugim sistemima

Piše: Danijel Jerković, menadžer za razvoj poslovanja i projektnu prodaju za Bosnu i Hercegovinu, Hrvatsku i Sloveniju, Bosch sigurnosni sistemi; E-mail: Danijel.Jerkovic@hr.bosch.com

Boschev softver za kontrolu pristupa Access Management System je sistem upravljanja pristupom za srednje i velike aplikacije. Jednostavan je za korištenje, rad i proširenje. Nudi najveću sigurnost podataka i nekoliko funkcija koje se nalaze samo u vrhunskim sigurnosnim rješenjima. Povrh toga, otvoren je za integraciju sa sistemima drugih proizvođača, što ga čini veoma prilagodljivim rješenjem za vaše projekte kontrole pristupa.

Access Management System 5.0

Niz je nadogradnji u novoj 5.0 verziji Boschevog Access Management System softvera. Jednostavna i brza integracija s proizvodima i aplikacijama drugih proizvođača jedna je od njih. To je moguće zahvaljujući aplikativnom programskom interfejsu (API) softvera koji je u skladu s ograničenjima REST arhitektonskog stila (reprezentacijski prijenos stanja). Sada je moguća integracija s mnoštvom rješenja kao što su upravljanje videozapisima, upravljanje objektima (mobilne aplikacije), upravljanje identitetima, upravljanje posjetiocima i dobavljačima, upravljanje zaštitarima, zaštita osoblja, evidencija radnog vremena, integracija mobilnih i biometrijskih čitača te upravljanje parkiralištima.

Funkcija eksportovanja podataka o radnom vremenu i prisustvu zaposlenika na radnom mjestu druga je inovacija u novoj verziji AMS softvera. Pored zadatog jednostavnog izvoza vremenskih oznaka, sada možete prilagoditi svoj format eksportovanja, a omogućena je i puna funkcionalnost za integraciju neumreženih brava kroz odabir bilo kojeg proizvođača offline brava koji podržava OSS-SO standard. I korisničko iskustvo je poboljšano u mnogim aspektima. Novi sistem licenciranja dostupan je putem Bosch Remote Portala, dok je sigurnost podataka podignuta na viši nivo jer se zahvaljujući podešavanju Remote SQL servera sada možete povezati i na svoju centralnu SQL bazu podataka.

Visitor Management 5.0

Efikasno upravljanje posjetiocima mora ići dalje od pozdravljanja posjetilaca koji prilaze recepciji poslovne ili javne zgrade. Mora se povećati sigurnost objekta i zaposlenika te poboljšati cjelokupno iskustvo korisnika. Bosch je zbog toga predstavio novu 5.0 verziju Visitor Managementa, koji ima niz novih funkcija i poboljšanja. Ugostitelji se sada automatski obavještavaju kad se posjetilac prijavi, a mogu unositi i vrijeme kada napusti objekat. Također, integrisan je mail server, što omogućava pozivanje posjetilaca putem e-maila, dok prilagođeni korisnički interfejs s jednostavnom organizacijom podataka o posjetiocima recepcionerima omogućava masovno brisanje, eksportovanje CSV i Excel fajlova (npr. štampanje izvještaja o frekventnosti posjetilaca) i štampanje propusnica za posjetioce. Nova verzija sada podržava još više uređaja kako bi se i recepcionerima i posjetiocima olakšala prijava u ugostiteljskom objektu. Podržani su HID-ovi CLASS čitači, printeri za štampanje imena na karticama s mogućnošću ponovnog upisivanja, USB kamera za izradu slika za iskaznicu, ID skeneri za adaptivno prepoznavanje te Signotecovi uređaji za unos potpisa.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *