Svijet

VIVOTEK dobio Tajvansku nagradu za izvrsnost

VIVOTEK, proizvođač IP videonadzorne opreme, osvojio je prestižnu Tajvansku nagradu za izvrsnost za dva inteligentna IP nadzorna uređaja: IE9111-O AI-BOX te IP9165-LPR-v2 kameru s prepoznavanjem registarskih tablica. Do danas je više od 30 VIVOTEK-ovih proizvoda osvojilo ovu nagradu.

“Nastavljamo se fokusirati na širenje pametnog IP nadzora kroz razvoj vještačke inteligencije, dubinskog učenja, velikih podataka i IoT tehnologija te udovoljavati rastućim zahtjevima naših kupaca kroz primjenu pametnih uređaja. Posvećeni smo ispunjavanju međunarodnih standarda, osiguravanju patentne zaštite za izvanredne tehnologije, razvoju industrije inteligentnog IP nadzora i pružanju sveobuhvatnih inteligentnih IP nadzornih rješenja”, izjavio je glasnogovornik VIVOTEK-a i direktor globalnog marketinga Allen Hsieh.

IE9111-O AI-BOX ima računarsku snagu neophodnu za laku nadogradnju već ugrađenih videonadzornih uređaja u AIoT inteligentni sistem. Njegov osmojezgreni sistem na čipu može pokretati algoritme za dubinsko učenje, moćno vizuelno računarstvo i obradu i optimizaciju slika u samim uređajima. Budući da je AI-BOX razvijen u skladu sa smjernicama Alijanske za otvorenu sigurnost (OSSA), korisnici mogu preuzeti i instalirati namjenske aplikacije kako bi dodali niz funkcionalnosti svojim sistemima, uključujući prepoznavanje lica, detekciju zaštite na radu i praćenje ponašanja.

IP9165-LPR-v2 kamera za pametne gradove može prepoznavati registarske tablice iz 102 zemlje. Sistem može istovremeno čitati tip i boju vozila te kreirati crne i bijele liste za organe za provedbu zakona. Infracrvene LED diode i filteri za prednja svjetla ugrađeni su u kamere, što im omogućava rad u različitim svjetlosnim okruženjima, osiguravajući najbolju moguću rezoluciju u svakoj situaciji. Širokougaone kamere visoke rezolucije mogu otkriti i snimiti pokretne registarske tablice u više traka u realnom vremenu. Kamere su u kućištu sa IK10 zaštitom od vandalizma i IP68 otpornošću na vremenske uslove, što im omogućava rad u najtežim okruženjima.

Dodjelu 31. Tajvanskih nagrada za izvrsnost organizirao je Biro za vanjsku trgovinu, u saradnji s Tajvanskim vijećem za razvoj vanjske trgovine. Više od stotinu stručnjaka je tokom tri mjeseca analiziralo prijave, i to u nekoliko kategorija, uključujući istraživanje i razvoj, dizajn, kvalitet, marketing, karakteristike i lokalnu proizvodnju. Ukupno 348 proizvoda izdvojeno je iz hiljada prijavljenih. VIVOTEK je počastvovan što je dobio priznanje u AIoT IP videonadzornom segmentu.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *