Sajmovi Svijet

Sajam Intersec će se održati 2022. u Svjetskom trgovačkom centru u Dubaiju

Organizator Messe Frankfurt Middle East će u 2021. ponuditi digitalni program za globalnu industriju sigurnosti, zaštite i zaštite od požara.

Intersec, vodeći svjetski sajam sigurnosti, zaštite i zaštite od požara, pomjeren je za januar 2022. godine, potvrdio je danas (24. septembar 2020.) organizator sajma, kompanija Messe Frankfurt Middle East. Planirano 23. izdanje trodnevnog događaja prvobitno se trebalo održati između 24. i 26. januara 2021. godine u Svjetskom trgovačkom centru u Dubaiju. Ipak, odgoda događaja do 2022. godine uslijedila je nakon opsežnih konsultacija s ključnim dionicima u industriji.

„Tokom posljednjih sedmica smo razgovarali sa mnogim izlagačima, industrijskim udruženjima, sponzorima i partnerima, i iz prve ruke smo čuli o brojim izazovima s kojim se  oni suočavaju i koji otežavaju mogućnost učešća na sajmu Intersec u januaru 2021.“, kaže Alexandria Robinson, direktorica sajma.

„Pomjeranje sajma Intersec do januara 2022. godine ponudit će dovoljno vremena za oporavak, a događaj će biti održan u Svjetskom trgovačkom centru u Dubaiju“.

Robinson kaže da će Intersec biti veoma aktivan tokom 2021. godine putem svoje redovne serije webinara. Istovremeno, osoblje već radi na organizaciji virtualnog događaja za početak sljedeće godine i on će okupiti lidere u industriji, regulatore, državne agencije i uticajne izlagače.

„Možda smo fizički ograničeni, ali znamo da postoji izražena potreba za bitnim diskusijama i raspravama o tome kako da se odgovori na izazove s kojima se industrija suočava“, kaže ona.

„Organizacija ovih razgovora putem digitalnog foruma omogućava nam da ostanemo povezani s industrijom i razvijamo postojeće odnose, istovremeno dijeleći rješenja i zajedničke ciljeve. U narednim sedmicama ćemo ponuditi dodatne informacije i planove u vezi s ovim digitalnim događajem“.

Popularna Intersecova serija besplatnih webinara, od kojih je njih 11 održano u posljednja četiri mjeseca, privukla  je hiljade polaznika koji su željeli ostati u toku sa najnovijim industrijskim trendovima i mogućnostima.

„Znamo da moramo igrati bitnu ulogu u povezivanju i podržavanju industrije, pri čemu Intersec webinari potiču na razgovore, saradnju i razmjenu priča o uspjesima“, kaže Robinson. „Nastavit ćemo ih organizirati i podržavati naše dionike na svaki mogući način dok se ponovno ne sretnemo lično i na siguran način na Intersecu 2022.“

„Jedno je  sigurno: naša zajednica je otporna i oporavit će se. Ove godine ona se suočila s krupnim izazovima i nastavit će igrati presudnu ulogu u narednim mjesecima. Od 2021. do januara 2022. imat ćemo mnogo toga što možemo podijeliti i učiti jedni od drugih“.

Intersec je 2020. godine okupio 1.100 izlagača iz 56 zemalja, kao i 33.872 posjetitelja iz 135 zemalja. Ovaj globalni industrijski događaj uživa podršku civilne zaštite Dubaija, policije Dubaija, Regulatorne agencije za sigurnosnu industriju (SIRA), policijske akademije u Dubaiju i općine Dubai.

Više informacija dostupno je na: www.intersecexpo.com.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *